С глухарче се осъществяват чудодейни ползи за човешкия организъм

Страхотното влияние на билката глухарче може да избави човек от тежки болести!

В качеството си на билка то може да постигне чудеса. С глухарче се лекуват черният дроб, бъбреците, стомахът, жлъчката. Съдържа горчиви вещества, стимулиращи производството на жлъчен сок. Чрез тях организмът изхвърля токсините. Най-качественият сок на растението излиза от корените му. Сокът от глухарче се извлича с пресоване. С него се заличават брадавици и мазоли чрез натриване. Полезен е и при кожни проблеми, умора, болки в ставите. Билката помага още при анемия, авитаминоза, атеросклероза и липса на апетит.

С глухарче се постигат чудеса

С глухарче се постигат чудеса

За болни бъбреци се варят 8 шепи цвят от глухарче в тенджера с вода. След час и половина тя се отделя от котлона и престоява една нощ. После рестението се прецежда. Сокът пак се слага на котлона с добавяне на 2 кг. нерафинирана захар, след което се бърка продължително на слаб огън. Към горещата смес се добавя един нарязан лимон, който след два часа се изважда. После тенджерата се оставя на слаб огън отворена до изпаряване на водата. Сгъстената смес се отделя. От нея се ядат по 3-4 суп. л. на ден.

Чаят от глухарче е особено полезен и за хора с артритни болки. Тогава 2 ч. л. корени и листа от тази билка се варят в 300 мл. вода със срок на продължителност 10 минути. Консумира се средно по 2-3 чаши на денонощие.

С употребата на глухарче обаче не бива да се прекалява, защото билката е много богата на калий и предозирането й може да доведе до алергична реакция. Затова не бива да се превишават гореспоменатите дози.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *