Това е зеленчукът с най-големи здравни ползи

Това е зеленчукът с най-големи здравни ползи – домат

Защо доматите са зеленчуците с най-големи здравни ползи за човека?

Ето конкретните факти:

Това е зеленчукът с най-големи здравни ползи!

1. Доматите се използват за предотвратяване на рак на гърдата, пикочния мехур, шийката на матката, дебелото черво и ректума, стомаха, белия дроб, яйчниците, панкреаса и простатата.

2. Доматът се използва за предотвратяване на диабет, заболявания на сърцето и кръвоносните съдове (сърдечно-съдови заболявания), катаракта и астма.

3.Някои хора използват домати за лечение на високо кръвно налягане, остеоартрит, на обикновена настинка, втрисане и нарушения в храносмилането.

Как става това, защо доматът има толкова много здравни ползи?

Доматите съдържат  ликопен, който се счита, че играе важна роля за предотвратяване на рак.
Американското министерство на земеделието (USDA) и учените от Purdue University разработват домати, които съдържат два пъти повече ликопен, отколкото в момента имат доматите.

Доматите, докато са в развитие, се модифицират с дрожден ген, който забавя процеса на зреене, което позволява по това време ликопенът да се натрупва. Изследователите смятат, че ще минат няколко години преди този домат да мине в масово производство.

Резултатите от проучване, публикувано в списание PLoS One, показват, че пациентите, които са получавали ликопен показват подобрение на кръвоносната система.

А дотогава, похапвайте зрели домати.Сега е сезонът да се възползвате максимално от тези ползи за здравето на човека.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *