Ето я формулата за здрави кръвоносни съдове!

Ето я формулата за здрави кръвоносни съдове!
3.3 (65%) 4 votes

Човешкият организъм се нуждае от здрави и еластични кръвоносни съдове, за да не бъде застиган от болести!

Всеки човек иска да има добро здраве, но в днешно време малцина са онези, които полагат грижа за това. Истината е, че за да бъде организмът ти здрав, трябва да имаш здрави кръвоносни съдове. Това се постига най-вече с движение. Изследванията показват, че един млад човек трябва да извървява поне по 10-12 км. на ден, за да бъде защитен от появата на диабет, рак или други видове болести.

Проблемът обаче е, че в наши дни не са никак много онези, които могат да заделят цели 3 часа от ежедневието си за вървене. Защото точно толкова са необходими за 10-12 км. в града. При по-възрастни хора на над 50 години километрите могат да бъдат и 8, което прави 2 часа движение в града.

Здрави кръвоносни съдове се постигат с много движение

Здрави кръвоносни съдове се постигат с много движение

Движението на тялото има такава голяма полза, тъй като така в организма постъпва кислород, усвоява се по-добре глюкозата, мускулите се раздвижват, мазнините намаляват, спада инсулиновата резистентност и се отделя хормонът на щастието. Тогава се изгарят калории, което е много важно за избягването на диабет.

За обездвижени хора началото трябва да бъде с 1 час вървене в града, а след 3-4 месеца да се увеличи с още час. След година вече може да стане и 3 часа, което е препоръчителната доза за хората до 50-годишна възраст. Тогава човек не само ще има здрави кръвоносни съдове, но и почти няма да бъде застрашен от болести.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *