Метаболитен синдром – Как да се спасим от най-модерната болест?!

Метаболитен синдром е болестта на днешното време! Тя се среща при над 30% от населението на нашата планета!

Най-модерната болест в момента се казва метаболитен синдром. Това е състояние, предразполагащо към още по-опасни заболявания като диабет и дори рак. Синдромът плъзна по света заради честото преяждане на хората и изследванията показват, че процентът на заболелите от него вече превишава 30.

Симптомите на метаболитен синдром са нарушена кръвна захар, високо кръвно налягане, ниско ниво на добрия холестерол, мазнини в черния дроб. Болните имат натрупана мастна тъкан във вътрешните органи или около тях. Това е най-често в областта на корема.

Високото кръвно често води до метаболитен синдром

Високото кръвно често води до метаболитен синдром

Най-важното за излекуването от метаболитен синдром е правилното хранене, подплатено с физически натоварвания. Един от най-добрите диетолози доктор Попиванов препоръчва да се яде предимно растителна храна. Солта е строго забранена, тъй като тя затруднява работата на бъбреците. Не бива да се консумира мазна храна, защото организмът задържа мазнините в кръвта. Трябва да се избягват също следните храни: шоколад, торта, бяло брашно, нишесте и всички продукти, съдържащи изкуствени подсладители.

За спасението от метаболитен синдром докторът препоръчва и сериозно раздвижване на тялото. Много често това заболяване се появява поради обездвижване. Затова трябва да се извървяват около 10 км. всеки ден, но това прави близо 3 часа, което не всеки може да си позволи.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *