Разкриха страхотно хапче против рак на гърдата

Рак на гърдата – има спасение, когато човек има строга дисциплина и огромна амбиция да се излекува!

Британски учени разкриха кое е хапчето, което помага изключително много при рак на гърдата. Това е мелатонин. Той помага най-вече срещу светлината, която вреди на тумора всеки ден. Известно е, че слънчевите лъчи са най-голямото зло при рак на гърдата. С приема на мелатонин вредата от светлината, нанесена през деня, намалява, но за целта трябва да се спазват определени правила.

Рак на гърдата не е краят за жените!

Рак на гърдата не е краят за жените!

„Мелатонинът се синтезира в тялото само на тъмно и само през нощта. Ако се пие на хапчета през деня, това обърква режима на съня и съответно води до вреди на организма. Нивото на мелатонин в тялото не зависи от това колко спим, както си мислят мнозина. Всъщност то зависи от тъмнината. Ако се спи на светло, няма да се синтезира мелатонин. От друга страна пък – ако се стои на тъмно, без да се спи, пак се синтезира мелатонин.“ – обяснява доктор Стивън Хил пред „Дейли телеграф“.

По принцип от години срещу рак на гърдата се използва друго хапче – тамоксифен. При него обаче има един дефект и той е, че светлината неутрализира действието му. Затова ролята на мелатонин е именно в това да помага при убиването на раковите клетки, които са се възстановили от слънчевите лъчи.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *