Домашни лекове при напукани пети

Домашни лекове при напукани пети
5 (100%) 2 votes

Лесни домашни рецепти ще ви избавят от проблема напукани пети

За съжаление проблемът напукани пети е не само козметичен, а и здравословен.

Най-притеснителен при този проблем е фактът, че близо 30% от представителките на нежния пол са засегнати от този проблем, а повече от 15% от тях не полагат адекватни грижи, за да се справят с него.
Нелекуването на проблема напукани пети води до задълбочаването му в резултат, на което се появяват остри и силни болки при стъпване.

Лесни домашни рецепти ще ви избавят от проблема напукани пети

Лесни домашни рецепти ще ви избавят от проблема напукани пети

До напукани пети се стига, тъй като кожата на ходилата е твърде слабо оросена и кожата получава сравнително по-малко количество от необходимите й съставки, каквито са коензима Q-10, колагенът и други важни съставки. В много от случаите това е и причината за студени ходила.
Тези факти в съчетание с агресивните фактори на околната среда като високи и ниски температури, прах, дългото ходене пеш и химичните вещества по пътищата водят до напукани пети.
Разбира се колкото по-отрано започне грижата за ходилата, толкоз по-бързо ще успеете да възстановите загрубялата кожа, а и пукнатините ще се затворят по-лесно.
Ако обаче се отнесете безотговорно към проблема напукани пети, не се съмнявайте, че ще се задълбочи.
При някои жени дълбочината на цепките при напукани пети достига до един сантиметър, което е твърде болезнено.
Освен това напуканите пети са прекрасно място за развитието на бактерии и гъбички, които биха могли да усложнят допълнително проблема.

Един от най-лесните и вкусни лекове при напукани пети са бананите. Хубавото е, че можете да използвате и такива, които вече не са годни за ядене. Ще останете приятно изненадани от действието на смачкания на пюре банан върху напуканите ви пети.
За да има по-голям ефект, компресът от намачкан банан трябва да се прави три пъти седмично и да стои поне 15-тина минути на засегнатото място.
Ако проблемът е много сериозен, то бихте могли да намажете петите си с банановата каша, да обуете чорапи и да я оставите да действа цяла нощ.
Добрият стар лимон също е много ефикасен метод при напукани пети.
За целта просто трябва да мажете засегнатото място. Ако обаче петите ви вече имат много сериозни рани, то трябва да изцедите сока от един лимон, да го разредите в леген с вода и да потопите краката си в него.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *