Чудо от йога: Тотално пречистване на организма с Шанкх Пракшалана!

С пречистване на организма с Шанкх Пракшалана, което е индийското наименование на метода, пречистваме целия си организъм!

Всички болести, затлъстяването и застаряването на организма се дължат на множеството шлаки и токсини, които се съдържат в тялото ни. Това е доказано отдавна и съществуват радица начини за пречистване. Повечето от тях обаче засягат не цялото тяло, а единични органи. Днес ви представяме уникалния метод на йога с индийското наименование Шанкх Пракшалана, който съдейства за тоталното пречистване на целия организъм и лечението на редица заболявания.

Шанкх Пракшалана

С Шанкх Пракшалана пречистваме перфектно организма си

Пречистването на организма с Шанкх Пракшалана е на пръв поглед удивително лесен, но ще останете учудени от ефекта му върху здравето, ако го практикувате редовно. Методът е простичък и се състои от пиене на солена вода сутрин, позната сред индийците като Дарът на раковината. На литър вода слагаме 1-2 кафени лъжички сол и изпиваме поне литър и половина-два от водата сутрин.

Количеството е голямо, но точно затова след процедурата червата и стомахът стават почти стерилни. Намалява се мастното съдържание, което имаме в кръвта и за 2-3 седмици ще почувстваме резултата, а дори и ще отслабнем, ако разбира се, съчетаем пречистване на организма с Шанкх Пракшалана с подходящ и здравословен хранителен режим, уверяват от йога.

Демир бозан билки за бъбреци

За по-добри резултати и за пречистване на кръвоносните съдове, червата и бъбреците, се препоръчва освен пиенето на солената вода сутрин, да се правят и промивки на носа със солена вода, както и с такава да се четка езика.

Чрез пречистване на организма с Шанкх Пракшалана солената вода не се абсорбира от клетките на тялото, а преминава бързо надолу в организма и изхвърля всички отпадъци в него, които са се натрупали с времето, затрудняват работата му и водят до различни заболявания.

Тази процедура е доказано ефективна, а лекари дори са установили, че помага и за пречистването на организма и на най-труднодостъпните места. Като червата например, в чиито гънки понякога се задържат шлаки и отпадъци с години. Шанкх Пракшалана ги открива и изчиства перфектно, тъй като се счита за силова процедура. Освен това тя подпомага и метаболизма и работата на храносмилателната система.

Добре е, докато правим пречистване на организма с Шанкх Пракшалана да извършваме и малко физически упражнения или гимнастика всяка сутрин, с което действието на този метод се увеличава почти тройно. Пожелаваме успех на всички!

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Чудо от йога: Тотално пречистване на организма с Шанкх Пракшалана!

  1. Чудя се сутрин какво да пия и взимам, все здравословно. Дали бъз, дали ябълков оцет, дали джинджифил, дали канела, а това ми дойде като за капак… Солена вода и то 1.5 л. Мисля, че не съм камила и няма да мога да го направя. Дали не е добре, да живеем в мир, да живеем умерено и спокойно. Мисля си, че тогава няма да имаме нужда от нищо. Дядо ми доживя до 103 год. без да е взимал никакви лекове и лекарства. Стреса трябва да ни е чужд, тогава ще сме здрави, приятели.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *