Бабини лекове вършат чудеса при разширени вени

Няколко чудодейни рецепти ще ви отърват от дискомфорта при разширени вени

Ако и вие сте един от многото хора, страдащи от разширени вени, то със сигурност сте наясно с дискомфорта, който създават.

Съществуват обаче няколко бабини лека от народната медицина, които биха могли да ви избавят от този проблем.

Един от най-лесните начини да се преборите с дискомфорта от разширени вени е да намажете засегнатите места с мед и да покриете с пресни орехови листа.

За да не се разместят листата, се придържат с лек бинт. Превръзката се прави вечер и се оставя да действа през цялата нощ. На сутринта медът се отмива. Лечението на разширени вени с мед и орехови листа трябва да продължи една седмица.

Другият начин за медотерапията е да намажете парче памучен или ленен плат с мед и да наложите болното място. Отгоре трябва да се покрие с хартия и да се превърже леко.

Този компрес се подновява на всеки три часа в продължение на два дни, след това се прави вечер и се оставя да действа през цялата нощ.
Тази лесна за изпълнение рецепта при разширени вени има благотворно действие и при тромбофлебит.

Съществуват и други лесни за изпълнение бабини рецепти, които ще ви помогнат да се отървете от дискомфорта, който създават разширените вени.

Единият от тях е да се снабдите с една шепа листа от черница, които трябва да залеете с един литър гореща вода и да ги оставите да поврят 10-15 минути.

“Демир

След това отварата се прецежда и се приема три пъти дневно преди хранене.

Другата рецепта за борба с разширените вени е с прясно мляко и лимон.

Няколко чудодейни рецепти ще ви отърват от дискомфорта при разширени вени

Няколко чудодейни рецепти ще ви отърват от дискомфорта при разширени вени

За целта са ви необходими един литър прясно мляко и един лимон. Млякото се кипва и в него се изстисква сокът от лимона. Прецежда се, гъстият остатък се използва докато е леко топъл като компрес върху болното място сутрин и вечер, а течността се хвърля.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Бабини лекове вършат чудеса при разширени вени

  1. Боже, смешки, как си позволявате да заблуждавате страдащите с подобни статии. Всичко съм прилагала, не описаното от вас, помагаха ми само ледени кубчета, омотани около варикозните ми вени, но временно. Реших се за операция. направих я и вече 7 години съм ОК.

    • здр Mаргарита Иванова прочетох рецептата за бабините лекове за разширените вени и попаднах на вашия коментар ,къде сте минали операция и аз имам проблем с вените на краката и съм решил и аз да мина операция ако споделите информация ще сам много благодарен благодаря предварително йордан

  2. Без ефект са първите две реципти.Последната не съм изпробвала.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *