Причини за рак: Ето го веществото, което уврежда гените (Виж спасението ТУК)

Причини за рак: Ето го веществото, което уврежда гените (Виж спасението ТУК)
4.7 (94.29%) 7 votes

Сред главните причини за рак е храната, която човешкият организъм поглъща всеки ден! Тя крие много опасности, водещи до болестта! Едно от най-вредните вещества в доста от хранителните продукти уврежда изключително много гените!

Учени от цял свят с години изследват кои са основните причини за рак. Засега лечение на всички стадии на болестта няма, но има варианти, които могат да спасят човешкия организъм от заболяването. Когато проблемът бъде установен, винаги е по-лесно. А един от основните причнители на рак се казва акриламид. Това е веществото, което уврежда гените и прави клетките на човек податливи на зараза.

Акриламидът се състои най-много във всичко пържено и печено. От менюто на всеки човек трябва да се изключат чипс, печени и пържени картофи, царевични пръчици, корнфлейкс, мюсли, бисквити, тестени изделия, разтворимо кафе. Проблемът е, че в повечето от тези храни нивото на акриламид е толкова голямо, че няма как да не увреди гените. Затова всичко гореспоменато трябва да бъде изключено завинаги и спасението от опасността ще бъде налице. Акриламид има в по-малки дози и в хляб, морски продукти, пилешко месо. Те се съдържат в повечето хранителни режими на хората, но трябва да се ограничат до максимум веднъж седмично, за да няма последствия върху организма.

Причини за рак се крият в храната ни всеки ден

Причини за рак се крият в храната ни всеки ден

Веществото акриламид се образува от взаимодействието на аминокиселината аспаргин със захарта при готвене над 120 градуса. При тестените изделия нивото на акриламид достига 200 мг/кг. Най-голямо обаче е количеството при сладкишите, приготвени с набухвател. Акриламид се получва при пържене, грил, във фурна. Това се използва всекидневно от хората. Затова спасението, според експертите, е във варенето.

Консумацията на акриламид е сред главните причини за рак. Честата консумация на храни, които го съдържат, увеличава двойно риска от рак на гърдата и с цели 80% риска от рак на яйчниците. За рак на бъбреците рискът се увеличава с 30%, а за рак на матката – с 60%. Това е при жените, тъй като засега е доказано, че те са по-податливи на злощастното влияние на акриламид, но опасността се крие и при мъжете, които не са застраховани от различни видове рак.

В момента се разработват от учените методи, които да намалят риска от заболявания в следствие на прием на акриламид. Провеждат се опити, които да променят аспаргина. Когато той липсва, не се образува и акриламид. Други методи за намаляване на синтеза му са чрез витамин В3, екстракт от розмарин, лимонена киселина, полифеноли. Засега спасението се крие именно в тях, както и в избягването на гореспоменатите храни, съдържащи опасното вещество.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *