Как да разберем, че детето ни има скарлатина

Как да разберем, че детето ни има скарлатина
5 (100%) 2 vote[s]

Скарлатина е опасно заболяване, което трябва да бъде открито в ранен стадий, за да се окаже най-доброто лечение!

Една от опасностите, които тегнат във всяко семейство с деца, е появата на скарлатина. Това е заболяване, което се придобива на бактериална основа. Инфекцията се предава по въздушен или капков път. Болестта обхваща най-често деца от 3 до 13-годишна възраст. Именно сега започна основният период, в който се разразява скарлатина. От медицинските заведения свидетелстват, че бумът на тази болест е в месеците между октомври и март, т.е. през есента и главно зимата.

Родителите трябва да пазят своите деца от скарлатина

Родителите трябва да пазят своите деца от скарлатина

Как да разберем, че детето ни има скарлатина? Това е основният въпрос, който милиони родители по света си задават. Начинът е чрез внимателно проследяване на симптомите. Основният е постоянна висока температура (около 39 градуса), съпроводена с главоболеие, повръщане, липса на апетит, отпадналост, световъртеж. Болните от скарлатина имат силно зачервено гърло и език, както и обриви по тялото. Възможни са лющения на кожата по крайниците.

Скарлатина е изключително опасно заболяване, тъй като то често води до усложнения и поява на много по-тежки болести. Не са малко случайте, в които се е стигнало до менингит, проблеми със сърцето или други органи. Това е така, понеже болестта представлява бактериална инфекция, което застрашава целия организъм.

Инкубационният период при скарлатина е най-много 4 дни, което е добре, тъй като в рамките на кратък период се появяват симптомите и съответно бързо могат да се предприемат лечебни методи. Задължително е родителите да посетят незабавно медицинско заведение. Обикновено лекарите започват лечението с пеницилин, но при усложнения е възможно да преминат на по-силни медикаменти.

Затрудненията при болестта скарлатина често идват от самите родители, които започват да лекуват детето в домашни условия, смятайки че е болно от грип. Това е груба грешка. При най-малкия симптом за неразположение на детето трябва веднага да се потърси професионална помощ.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *