Как да разберем, че това е сифилис

Сифилис е опасна болест, която трябва да бъде уловена възможно най-рано, за да не остави последствия върху човека!

Сред най-популярните и най-опасни болести, които се предават чрез пряк полов контакт, е сифилис. Това е заболяване, при което бактерия влиза в организма и причинява инфекция на много от органите. Сериозната заплаха идва от факта, че много от симптомите не са забележими в началото и ако не бъдат уловени, някои органи могат да останат трайно увредени. Четири са фазите на сифилиса, а развитието им протича години наред. Затова болестта трябва да се установи най-късно във втория етап, защото третичният сифилис вече крие изключително големи опасности.

Сифилис е сред най-опасните инфекции, които причиняват множрство увреждания

Сифилис е сред най-опасните инфекции, които причиняват множрство увреждания

Първите симптоми на заболяването са свързани с мозъка. Заразеният започва все по-често да губи концентрация и да има постоянно главоболие. Дори са възможни загуби на памет от време на време. Болният от сифилис трудно запомня нова информация, а и често губи стара. Той е тотално дезориентиран и няма реална представа за заобикалящата го среда.

В по-напреднал стадий заразеният от болестта има голяма вероятност да изгуби част от зрението си, а в тежки форми – може и цялото зрение. Почти винаги се налага болните да започнат да носят очила. Поведението им става раздразнително без причина.

Сред симптомите на болестта сифилис са напълно възможни и физически увреждания. Такива са например проблеми с мускулатурата, причинени от огромни болки, водещи дори до невъзможност да се върви самостоятелно. Също така са възможни схващания в областта на врата. Най-тежките случаи понякога се спохождат от гърчове и неволно изпускане. Обикновено кожата на болния е цялата на петна.

“Фигурин

Оплакванията на заразените често не са много сериозни, което става причина за късното им лечение. Това може да направи някои увреждания непреодолими, като това да се остане сляп с едното око например. Затова е важно човек да следи половия си живот и редовно да си прави изследвания. Лекуващият лекар би могъл да ги осъществи или чрез пълна кръвна картина, или чрез оглед с микроскоп.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *