Лечение при кисти на яйчниците

Лечение при кисти на яйчниците
4.2 (83.33%) 6 votes

Рициновото масло помага в борбата срещу кисти на яйчниците

До кисти на яйчниците се стига поради различни причини. Вижте доста полезния материал по темата ТУК: За бързото и успешно лечение на кисти на яйчниците с билки и други средства!

Така например може да страдате от кисти на яйчниците заради хормонален дисбаланс.
Най-често срещаният тип кисти на яйчниците е фоликулярната киста, която е вследствие от растежа на фоликула.

Те се образуват, когато фоликулът нарасне повече от обичайното по време на менструацията и не се отвори за освобождаване на яйцеклетката. В повечето случаи подобни кисти на яйчниците изчезват внезапно в рамките на броени дни или до няколко месеца.

Рициновото масло помага в борбата срещу кисти на яйчниците

Рициновото масло помага в борбата срещу кисти на яйчниците

Яйчниците пък са органите, които са производители на женските хормони в тялото, отговорни за контрола на женските характеристики като бюст, окосмяване и форма на тялото, менструацията и бременността.

Специалистите поясняват, че кистите на яйчниците представляват затворени структури, съдържащи газообразни или полутвърди вещества.
По принцип се появяват без жената изобщо да разбере за тях.
Функционалните кисти на яйчниците могат да бъдат преборени с помощта на медикаментозно лечение, което се провежда в рамките на 45 дни. При органичните кисти обаче нещата са по-сериозни и там се налага хирургическа намеса.
Преобладаващата част от кистите на яйчниците, установени по време на бременност се оказват доброкачествени тумори и не е необходима хирургическа намеса. Ако обаче има дори и най-малкото съмнение за злокачествено заболяване, би било добре да се прибегне до операция.

Ние ви предлагаме и няколко природни рецепти за лечение на кисти на яйчниците.
Много полезна в такива случаи е червената детелина (Trifolium pratense), която съдържа голямо количество фитоестрогени, наподобяващи действието на естрогена в тялото.

Тази билка може да бъде открита както в изсушен вид, така и под формата на тинктура. Счита се за безопасна, ако бъде използвана съгласно инструкциите.

Другата билка, която би могла да ви бъде полезна при кисти на яйчниците е ехинацеята.
Освен, че възстановява хормоналния баланс в тялото, тя го поддържа, предотвратявайки развитието на нови кисти на яйчниците.
Освен това ехинацеята стимулира цялостната дейност на клетките срещу всякакви инфекции.

В борбата с кистите на яйчниците можете да включите и компрес от студено пресовано рициново масло.

За целта е необходимо да напоите парче памучен плат с рициново масло и да го поставите върху корема си. Поставете отгоре една кърпа, за да не изцапате дрехите си, а върху нея поставете бутилка с вода, която трябва да е топла. Останете така поне един час, а останалото масло втрийте в кожата, след което се отпуснете за час-два.

Процедурата се повтаря в продължение на три месеца, три пъти седмично (но не по време на менструация). Не се прилага и по време на бременност или след овулация, ако правите опити да заченете.

Ако кистата ви, е много голяма, правете компресите ежедневно в рамките на един месец.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *