Той бе уволнен, но победи жестоката болест рак с невероятния си коктейл

Доктор Мин Чуйли надделя над коварната болест рак, въпреки че това му коства работното място

Първият доктор в света, който победи жестоката болест рак, е китайският емигрант на САЩ Мин Чуйли. Това се случва през 50-те години на миналия 20 век. Тогава докторът се справя с рак на плацентата, което е прецедент в лечението на рак тогава.

В клиниката постъпва 24-годишна дама. Кръвотечението й е толкова голямо, че се налага да вливат обратно собствената й кръв, защото резервните банки не стигат. Доктор Мин й влива коктейл от 4 антифоланта. Този коктейл той използва и при хориокарцинома. Просто му дошла идеята, че има връзка между бързо делящите се клетки на плацентата и бързите левкемични клетки в костния мозък.

Китайският лекар не се надявал на успех, но този коктейл е единственото, което може да направи. Той оставил жената да пренощува, опасявайки се от най-лошото през нощта. На сутринта изненадата била просто огромна. Жената на име Етел Лонгория не само била жива, но и в доста по-стабилно състояние. Д-р Мин й сложил нова доза от 50 мг. от коктейла. Той я подложил на 4-месечно лечение, състоящо се от 25 мг. 4 пъти дневно.

“Фигурин
Рак (болест) бе победена за първи път от доктор Мин Чуйли

Жестоката болест рак бе победена за първи път от доктор Мин Чуйли

Лекарят силно се надявал, че тази химиотерапия ще намали размера на туморите. Рентгенът обаче го смаял. Туморните маси били изчезнали напълно. Стойността на хормона, който раковите клетки секретират, била до нулата. Лонгория била напълно оздравяла, за всеобща изненада на всички.

Доктор Мин обаче се отличил и с нещо друго. Той осъзнал, че ракът е стаен в тялото, въпреки че не се вижда тумор. Той считал, че стойността на белтъка hcg е индикатор за наличието на смъртоносната болест рак в организма. Вманиачил се на тази тема, че ракът продължава да съществува и след видимото изчезване на тумора. Продължил да влива дози от коктейла на пациентки без видим тумор, докато стойностите на hcg не стигали до нула.

Всичко това подразнило много Раковия институт и управата му решила да го уволни. Аргументите били, че д-р Мин вливал медикаменти на вече излекувани пациентки. Това било счетено като медицински опити върху хора. След това обаче лекарят доказал, че грешат.

Той се върнал в нюйоркската болница и доказал с редица случаи, че жени, на които химиотерапията им е спряна по-рано, отново биват поразени от болестта. Това, което доктор Мин Чуйли завещава на световната медицина, е фундаменталният принцип, че лечението на коварната болест рак трябва да продължи далеч след излекуването. Това се спазва и в наши дни.

Днес от рак на плацентата никой не умира, но това нямаше да бъде възможно без д-р Мин. Китайският лекар умира през 1980 година, но завещава нещо велико на медицината.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *