Най-лесният начин да се предпазим от рак на кожата!

Откриха как най-лесно човек може да не допусне рак на кожата да го порази!

Рак на кожата може да бъде избегнат с повишена консумация на кофеин. Тоест колкото повече кафе и кока-кола пием, толкова повече вероятността да ни сполети този вид рак изчезва. До този извод са стигнали учени от Харвард.

Въпреки кофеиновите напитки, д-р Хан не съветва драстичното повишаване на употребата на кока-кола, тъй като тя съдържа захар.

„Трябва да се знае, че най-важното за предпазването от рак на кожата чрез кофеин е постоянният прием на кафе и кола, а не рядка консумация наведнъж. Човек може да пие по чаша от двете сутрин и вечер, това е достатъчно да избегне заболяването.“ – споделя лекарят.

Кофеинът от кафето предпазва от рак на кожата

Кофеинът от кафето предпазва от рак на кожата

Той не е напълно съгласен с ширещата се теза, че тези две напитки са тотално вредни за организма, тъй като неговото изследване за рака на кожата опровергава донякъде това твърдение.

„Да, кофеинът обостря нервната система и може да повиши кръвното налягане. За пациенти с остеопороза също не е препоръчителна употребата му. Всяко нещо в нормални граници обаче е повече полезно, отколкото обратното. Не казвам, че човек трябва на всяка цена да приема кафе или кока-кола, но към този момент по-лесен начин за предпазване от рак на кожата не е измислен.“ – разкрива още д-р Хан.

“Демир

Всъщност той е установил ползите от кофеина за рака след многобройни изследвания, свързани с ползата му за други болести. На този етап докторът е доказал положителното действие на кофеина за диабет 2 и Паркинсон.

„Лятото е най-опасният сезон за коварния рак на кожата. Тогава е неговата сила, защото човешкото тяло се излага в най-голяма част на преките слънчеви лъчи. Затова приемът на кофеин може да се увеличи именно в този отрязък от годината, а да се намали малко през другите сезони, за да има баланс в организма.“ – казва ръководителят на екипа в Харвард.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *