Най-мощният лек срещу подуване на корема и газове!

Подуването на корема и газовете са повод за дискомфорт и притеснение за много хора!

Подуване на корема и газове – подобни проблеми се срещат при всички хора, като дори и да не са породени от заболяване на храносмилателния тракт, карат всички ни да се чувстваме дискомфортно и адски неудобно, особено, когато сме в компания.

Не трябва обаче да забравяме, че подуването на корема и газовете може да бъдат следствие от гастрит или колит на стомаха, както и в някои случаи дори ранен симптом за рак на яйчниците при жените. Ако обаче проблемът не е от подобно естество, съществува наистина удивителен и мощен лек за отстраняването му и това са природните чудеса – билките.

подут корем и газове

Сигурно лечение срещу подут корем и газове

Днес ви преставяме удивителен начин да се справите с подутия корем и газовете чрез бързо действаща и страшно полезна отвара от билки като пищялка, копър, кимион, зелен анасон, а има и ред други. Тези билки спомагат перфектно за освобождаване на задържаните в червата газове и предотвратяват проблема, още преди да е започнал.

“Демир
Спасете се от подутия корем с билки

Спасете се от подутия корем с билки

Вземете по една чаена лъжица от всяка от посочените билки или само от пищялката и копъра. Получената смес се запарва за около десетина минути в 200 милилитра вряла вода, а получената отвара се приема по сто грама след ядене всеки обед и след вечерята.

Пищялката е отлично средство не само за подобряване на стомашните функции, но и за намаляване на кръвното налягане. Билката може да го нормализира за минути. Тя открива хипертоничната болест дори още в най-началния й стадий.

Копърът също влияе положително на кръвното. Съдържанието на калий в него го правят пръв приятел на хипертониците.

Кимионът пък е най-често срещаната билка, предлагана при подуване на корем. Тя облекчава стомаха, подпомагайки храносмилателната система. Кимионът се препоръчва за успокояване спазмите на червата, отстранявайки газовете от тях.

Мнозина ползват кимиона не само при тежест в стомаха, но и в жлъчката и черния дроб. Това го прави прекрасно средство за хора с висок холестерол. Той влияе отлично и на пикочния мехур, тъй като отстранява смущения в уринирането.

Кимионът е често използвана билка от жените. Чрез нея те успяват да регулират менструацията си и да засилят кърмата си (ако са родилки).

Чаят от кимион може да се направи само с 1 ч. лъж. от билката, която да се накисне в 1 ч. ч. вряща вода. Само по 2 пъти на ден да се пие е достатъчно. Дозата е 50 мл.

подуване на корема и газове

Вземи мерки с билки при подуване на корема и газове

Зеленият анасон също се препоръчва срещу подуване на корема. Той е невероятно ефективен за подобряване на храносмилането. Разгражда веществата по неповторим начин. Засилва метаболизма и така подобрява отделителната система.

Чрез зелен анасон се отстраняват всички газове от червата, при това по най-бързия начин. Облекчаването на стомаха идва моментално. Освен това регулира и кръвната захар. Препоръчва се и на хипертониците, но не в прекомерни количества.

„Пих чай от зелен анасон и отслабнах с 15 кг. само за два месеца.“ – споделя щастлива консуматорка на билката.

Другото удивително средство против подуване на корема и газове е въгленът от растителен произход, който има пореста структура. Точно тази пореста структура го превръща в удивителна гъба, която буквално изсмуква излишните газове, натрупани в червата и пречи да прераснат в подуване, болки и неприятни усещания.

Активният въглен от растителен произход трябва да се приема след храна, като обикновено едно хапче от 200-300 милиграма е достатъчно за отстраняване и превенция на проблема. При по-усилено подуване на корема и газове е възможно да се приемат до 4 таблетки активен въглен дневно, но употребата му в никакъв случай не бива да е по-дълга от петнадесет последователни дни.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *