Д-р Ливай разкри истината за пиенето на прясно мляко

Д-р Ливай разкри истината за пиенето на прясно мляко
4 (80%) 4 votes

Оказва се, че да пиеш прясно мляко е доста опасно и може да се стигне до нещо наистина лошо за здравето!

Екипът на д-р Ливай разкри жестока истина за редовната консумация на прясно мляко. Години наред бяхме заблуждавани, че тя ни помага за здравето, но се оказва нещо съвсем различно.  Лекарите са установили, че ако се пие от 3 и нагоре чаши прясно мляко на ден, рискът от болести е много голям.

Най-голямата заблуда на хората е, че прясното мляко заздравява костите. Всъщност обаче няма никакъв спад на счупванията в следствие на неговото консумиране, е установил екипът. Освен това рискът от инфаркт е огромен, тъй като има много мазнини в прясното мляко. За сиренето и киселото мляко обаче не важи.

„Неестествено и ненужно за възрастните хора е да пият прясно мляко. Човекът е програмиран да го пие само до края на детството си. След това витамините и минералите в него се доставят от други храни и няма да му липсват.“ – твърди д-р Ливай.

Пиенето на прясно мляко е вредно

Пиенето на прясно мляко е вредно

Млякото допринася за образуването на секрети в носа и гърлото. То е доста вредно за червата и съответно от него боли стомах. Освен това с пиенето на прясно мляко може да се появи и кашлица. Алергичните към прясно мляко деца имат симптоми като при астма.

Една от най-жестоките истини за прясното мляко е, че то уврежда слуха. Възможно е в следствие на редовна консумация на прясно мляко да се оглушее. Болестта на белите дробове – Синдорм на Хайвер, е свързана със свръхчувствителност към белтъците в млякото.

Яденето на храни с висок гликемичен индекс (сладкиши), съчетано с пиене на прясно мляко, не само усложнява акнето, но и го отприщва. В тази връзка постъпката на Маргарет Тачът през 1971 г. е много ползотворна. Тя отменя даването на прясно мляко в началните училища, заради което тогава е наречена „Крадлата на мляко“. Оказва се обаче, че е била напълно права.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Д-р Ливай разкри истината за пиенето на прясно мляко

  1. СЪГЛАСЕН СЪС ЙОРДАНКА ИВАНОВА
    САМО ПРОСТОТИИ СЕ ПИШАТ НАШИТЕ ДЯДОВЦИ СЪС МЛЯКО СИРЕНЕ И ИЗВАРА СА ЖИВЯЛИ А СА ЖИВЯЛИ ДО СТАРИНИ НО ТО НАИСТИНА ДЕНШНОТО МЛЯКО МЛЯКО ЛИ Е

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *