Хрема и запушен нос – този невероятен метод ги лекува до ден!

Хремата и запушения нос могат да бъдат продължителни и страшно досадни ако не знаем как да ги спрем навреме!

Хрема и запушен нос – със сигурност това са едни от най-досадните „болежки“, които дори безобидни, са в състояние да ни доведат до лудост. Да не говорим за убийственото главоболие, което често пъти ги съпровожда, както и фактът, че ако не се лекуват успешно и навреме, могат да се точат със седмици.

Лошото обаче е, че при хрема и запушен нос не е добре да приемаме постоянно капки за нос, тъй като към тях лесно се привиква и вместо да решим проблема си, рискуваме да го задълбочим. Ако човек привикне към капките за нос, много често той си предизвиква сам перманентно запушване на носа, което го вкарва в порочен кръг без изход.

хрема и запушен нос

Хрема и запушен нос – изчезват за нула време с този метод на лечение

Затова днес ви представяме няколко наистина мощни и изпитани метода за ефективно и бързо лечение на хрема и запушен нос.

Първото от тях е сокът от лимон, който е едно от най-добрите „лекарства“ за отпушване на носа. Конкуренция му правят само пикантните храни, които съветваме да консумирате често при наличие на хрема.

Задължително пийте много течности, които ще спомогнат на организма да не се дехидратира, а и ще прогонят по-бързо вредните токсини, натрупани преди и вследствие на самото заболяване.

Вдишвайте гореща пара, ако искате носът ви да се отпуши почти моментално. А един горещ душ винаги играе невероятна роля при всяка настинка, придружена с хрема и запушен нос.

“Демир

Ако имате вкъщи масло от евкалипт, то може да опитате следната рецепта. Добавете няколко капки масло от евкалипт към съд с около половин литър вряща вода, след което се наведете над съда и започнете да вдишвате от изпаренията в продължение на близо десетина минути. Сами ще усетите разликата и ще почувствате бързото действие на евкалиптовото масло.

Против запушен нос не забравяйте да хапвате топла и задължително домашно приготвена пилешка супа. Тя съдържа цистеин – аминокиселина, с чиято помощ хремата и запушването на носа се намалява драстично и то още на следващия ден. Супата обаче трябва да консумирате топла и най-малко 3-4 пъти през целия ден до вечерта.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *