Супер ефективен метод за премахване на отоци по краката!

Отоците по краката могат да се приемат като лек дефект, но могат и да бъдат свързани с редица заболявания!

Отоците по краката са често срещано явление при все повече хора. Първоначално те се приемат едва ли не като козметичен дефект, което е така, ако са образувани вследствие на преумора и дълго стоене на крак. Причината за тях обаче може да бъде свързана с редица заболявания като проблеми със сърцето, проблеми с бъбреците, проблеми с кръвоносните съдове и други.

Като цяло първото, което трябва да направим, е да разберем коя е точната причина за появата на отоци по краката и да се заемем с правилното й лечение. Ако обаче нямаме специфични заболявания, а краката ни продължават да отичат след дълга работа пред компютър или часове в изправен стоеж, то този метод на лечение, който ви предлагаме, със сигурност е особено ефективен. И се състои предимно от билки.

отоци по краката

Този метод е с перфектен резултат при отоци по краката

Срещу отоци по краката най-добре действа вана от билките хвойна, листа от бреза, мента и лайка. Равни части от всички тези билки престояват двадесетина минути в гореща вода, за да се получи отвара и после потапяме краката си в нея. Ако отварата е прекалено гореща или в не достатъчно количество, можем да я разредим с малко вода. Препоръчва се краката ни да останат потопени в нея поне 5 минути, а може и повече – зависи как се чувстваме и за колко време усещаме резултат върху крайниците си.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Картофеният компрес също прави чудеса с отоците по краката като за целта трябва да нарежем или по-добре да настържем сурови картофи и да ги поставим направо върху мястото на отока. След това покриваме с найлон или кърпа и оставяме компресът да престои така поне 20 минути, преди да го изплакнем.

Освен ваните и компресите, при отоци по краката страшно много помага и пиенето на билкови чайове от диуретични билки като магданоз, мечо грозде или хвощ.

Също така препоръчваме да смесите една чаша сок от офика и червена боровинка съчетани с половин чаша сок от лимон. Към тях прибавяте сто грама натурален мед и 3 лъжици екстракт от гореспоменатите диуретични билки. От получената смес приемайте по една лъжица три пъти на ден след хранене, а остатъкът от сместта съхранявайте в хладилник, но не повече от два дни. След това се приготвя отново. Успех в лечението!

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *