Диетата, която спира диабет, рак и Алцхаймер!

Диетата, която спира диабет, рак и Алцхаймер!
4.8 (95%) 4 votes

Специална диета предпазва човешкия организъм от тежки заболявания като рак, диабет и Алцхаймер!

Намаляването на приема на калории удължава живота и предпазва от диабет, Алцхаймер и дори рак, показва изследване във Великобритания. Всички диети, които свалят килограми, имат този ефект, но той е най-силен при диетата 5:2, пише изданието „Живот без рак“.

Тази диета е проста, но определено ефектът й е добър. В 5 поредни дни може да се яде всичко и да не се спазват конкретни ограничения. В следващите 2 дни обаче се консумира само и единствено вода. Въпреки че изглежда наглед лесна, доста от хората се затрудняват при спазването й, защото да не се храниш цели 2 дни е голямо мъчение. Даже и кафето е забранено тогава.

Спаси се от диабет чрез диета 5:2

Спаси се от диабет чрез диета 5:2

„Едно пълно пречистване на организма 2 дни седмично действа страхотно и пази от болести. Сред печелившите в това отношение са застрашените от диабет и Алцхаймер. Диетата може да стопира даже развиването на рак в организма. Без съмнение всяко сваляне на килограми влияе прекрасно на човека.“ – споделя д-р Сатар от Глазгоу.

Списанието „Лансет“ даже твърди, че здравните рискове от изобилната храна са по-големи от тези при недостиг на такава. Починалите от болести, свързани със затлъстяването, са три пъти повече годишно, отколкото тези, които са намерили смъртта си в следствие на недохранване, разкрива още изданието.

Лекарите обаче все още не могат да преценят с колко години точно би могъл да се удължи човешкият живот чрез диетата 5:2. За това са необходими поне 10-годишни изследвания, твърдят специалистите. Факт е обаче, че щом се спират болести като диабет и рак, значи диетата удължава с немалко години живота.

„Доволна съм. Отслабнах с 12 кг. за около два месеца и вече съм в нормата. Бяха ми казали, че ако не сваля от теглото си, ще се сдобия с диабет. Радвам се, че успях да се предпазя.“ – казва 28-годишната Кейт.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Диетата, която спира диабет, рак и Алцхаймер!

  1. Глупости на търкалета – особено за рака – бях 50кг, когато ме тръшнаха раците – преди 10г., сега съм с 30кг по-дебела, ям си всичко, единствената разлика е , че като млада и слаба се ядосвах за всякакви глупости и от това се разболях. Сега ми е доста по-спокойно и това е единствената причина да съм жива – ракът е болест на емоциите – на отрицателните. Няма голямо значение колко и какво ядеш, стига да не се ядосваш или тъжиш прекалено!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *