Кетонна диета води до стабилно отслабване и държи живи хората с тумори

Може да се отслабне с кетонна диета! Тя вече не е само срещу епилепсия!

Почти век измина откакто специалната кетонна диета бе доказана като лек срещу епилепсията. Наскоро обаче бе установена и друга полза от нея. Тя е свързана със значителното отслабване и битката с рака. Основното в диетата е, че съотношението на мазнини спрямо белтъчини и въглехидрати трябва да бъде 4:1. Кетонната диета обаче е много специална и винаги трябва да се прави под лекарски надзор.

„Не бива никога да се прави как да е. Нужен е медик, който да следи спазването й. Иначе нивото на мазнините в кръвта се вдига, а това никак не е добре за сърцето. Ако обаче се спазва както трябва, кръвната картина е чудесна.“ – казва д-р Томас Зайфрид от Бостън.

Опитайте кетонна диета, но с лекар!

Опитайте кетонна диета, но с лекар!

Ядки, сметана, масло и мазни храни са позволени при провеждане на кетонна диета. Хляб, ориз и захар са сред най-забранените храни. Резултатът е, че кетоните заместват глюкозата като алтернативно гориво за тялото. Този преход от глюкозна към мастна обмяна намалява системните възпаления, които причиняват епилепсия, но и много други болести като диабет и рак.

Голямата странична полза от тази кетонна диета е, че се отслабва здравословно, за разлика от хранителните режими с гладуване. Важно е обаче уточнението, че диетата е желателно да се спазва само от болни хора. Затова е задължително намесата на лекар, който да наблюдава целия процес. Специалната кетонна диета отрича млякото и месото от животни, хранени със зърно. Допускат се общо 600 калории на ден, като въглехидратите заемат едва 100 (25 гр.).

“Фигурин

Сред неприятните последици от диетата е появата на запек. Отслабването се дължи на това, че мозъкът се държи нащрек за хормона лептин. Той му съобщава кога тялото се е заситило и храненето може да спре. Кетонната диета се изпълнява главно от хора, които по принцип не могат да си позволят разноските по скъпи лекарства, но задължително доктор трябва да следи процеса.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *