Уникално! Измислиха успешно лечение на артрит само за 3 минути на ден

Лечение на артрит – вече е възможно по най-бързия начин!

Болните от артирт получиха страхотен източник на надежда. Бе измислено как могат да се справят с болеста. Това стана след експеримент, включващ 20 души. Те са били излекувани чрез малък електронен имплант, съобщава в. „Живот без рак“. Той се използва специално за лечение на артрит и се поставя в шията на пациента. Целта е чрез него да се окаже влияние на нервната система.

Имплантът се прикачва към вагусния нерв, който свързва мозъка с органи, отговорни за автоматичните функции на тялото – дишане, имунни реакции, сърдечен пулс и др. Той излъчвал електрически импулси само за 3 минути на ден. Но пък функциите на далака са пострадали, а това е важен орган на имунната система.

Измислиха лечение на артрит, което прави чудеса само за 3 минути на ден!

Измислиха лечение на артрит, което прави чудеса само за 3 минути на ден!

„За 6 седмици спря да ме боли. Отоците ми спаднаха. Пак започнах да си живея нормално. Сега карам колело, разхождам кучето и даже си карам колата.“ – разказва доволна пациентка.

Имплантът се включва с магнит. След секунди импулсите на вагусния нерв, стимулирани от него, карат гласа да потреперва. Лекарите намират това за единствения страничен ефект при въпросното лечение на артрит.

„За болния присаждането на имплант е много привлекателно, понеже спира лекарствата. Така се възстановява естественият хормонален баланс в тялото.“ – казва д-р Так.

Ефектът от новото лечение на артрит започва да се усеща само няколко дни след стартирането му. Болките в ставите изчезват и се спират лекарствата. Имплантът е с форма на дребна монета и изпраща слаби електрически импулси по нерв в областта на шията. По този нерв се предават важни сигнали от мозъка към вътрешни органи.

Очаква се до 10 години невростимулаторът да стане изключително популярен като метод за лечение на артрит. Някои учени вече са обнадеждени, че на същия принцип може да бъде измислено пълно излекуване от диабет.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *