Най-богатият на антиоксиданти продукт – плодовият сок

Освен като чудесни източници на антиоксиданти, плодовите напитки притежават и няколко други достойнства. Например наровият сок е добър антиоксидант, но също така може да се похвали с богато съдържание на магнезий, фосфор, желязо и калий. Полезен е за сърдечно-съдовата система, помага да поддържаме перфектна коса, нокти и кожа.

Вкусният гроздов сок пък освен антиоксиданти ни доставя и витамини от В-групата. С грозде кожата и косата са млади до дълбоки старини! Тялото по-лесно се справя с болестите на сърдечно-съдовата система, устойчиво е на инфекции.

За профилактика, а и борба със захарния диабет, ще ви помогне сокът от черница. Предпазва от възпаление венците, поддържа микрофлората на червата.

Що се отнася до ефективна защита на зъбите и очите от сок, тук се нарежда сокът от вишни. Освен това се справя чудесно и с ниския хемоглобин и с инфекциите на пикочните пътища.

Ябълковият сок наистина е универсална напитка, която чисти кръвоносните съдове от плаки, подобрява работата на червата и черния дроб и извежда токсини и свободни радикали от тялото.

В добавка: освен многото ползи, описани по-горе, плодовете сокове са страхотна освежаваща напитка, особено в горещите летни дни. Но – без да се глезим с добавка от захар, моля!

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *