Мехлем против изгаряния убива болката за 30 секунди (РЕЦЕПТА)

Изпробвайте домашен мехлем против изгаряния, който ще ви помогне да преборите болката много бързо!

Едва ли съществува човек, който никога да не се е изгарял, било то на котлона или някъде другаде. Тогава болката е наистина жестока. В повечето случаи лековете срещу нея започват да действат поне часове след намазването. Не така стоят нещата с домашния мехлем против изгаряния на Богдана Костуркова, която разкри невероятната си рецепта за в. „Живот без рак“.

Набирате рано сутрин невен, чиито цветове се слагат в буркан, без да се притискат. Варите слънчогледово олио на водна баня 30 минути. Билката в буркана се залива с него, докато се покрие цялата. Оставя се на хладно място 40 дни. След това се прецежда и остатъците от билката се изхвърлят.

Мехлем против изгаряния върши чудеса за секунди

Мехлем против изгаряния върши чудеса за секунди

За същата цел би могло да се използва и цвят от глухарче. С него мехлем против изгаряния се приготвя по сходен начин. Глухарчето се залива с олиото и се вари на водна баня 40 минути. После се прецежда.

Извлекът може да стои в хладилника с години и да се ползва при нужда. Ако сте се опарили, едно намазване облекчава болката веднага и не се образуват мехури. Обикновено до 30 секунди след намазването пострадалият човек започва да се чувства по-добре, установи Doctorbg.net.

„Готвач съм по професия и всеки ден ползвам уреди, които могат да увредят неприятно кожата и да причинят поражения. Веднъж си бях напръскала целите ръце с олио от тигана. Когато се прибрах у дома, болките започнаха да се засилват много. Намазах се с мехлем против изгаряния, който стои в хладилника ми при спешни случаи. Сама си го направих. Помогна ми за по-малко от минута.“ – разкрива Малина Савова от София.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Болката минава бързо с мехлема, но за заличаване на следите по кожата е необходимо редовно мазане поне седмица. Важно уточнение е, че той се прилага за малки щети. Ако пострадате прекалено тежко, е задължително посещаването на медицинско заведение.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Мехлем против изгаряния убива болката за 30 секунди (РЕЦЕПТА)

  1. Намазвате изгореното със сапун и оставяте така без да измивате с вода !ЩЕ СЕ УЧУДИТЕ КОЛКО БЪРЗО ЩЕ СПРЕ БОЛКАТА!МЕХУР СЪЩО НЯМА ДА ИМА!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *