Запознайте се със симптомите, алармиращи за болни бъбреци

Някои от симптомите за проблеми с бъбреците са лесно разпознаваеми за разлика от други

Едва ли някога сте предполагали, че някой от тези симптоми може да алармира, че имате болни бъбреци.

Всеизвестен е фактът, че тези органи имат ключова роля във функциите на тялото ни. Бъбреците не са само филтър на кръвта ни, който ни отървава от отпадъчните продукти, а са отговорни за баланса на нивата на електролитите в организма, стимулират производството на червени кръвни клетки и контролират кръвното налягане.

В началото може да не успеете да разпознаете симптомите, алармиращи за болни бъбреци, тъй като бъбречната недостатъчност може да бъде асимптоматична.

Първият симптом, че страдате от болни бъбреци е невъзможността да се регулират електролитните баланси, за да се изчистят отпадъчните продукти от тялото и да се насърчи производството на червени кръвни клетки.
Сред симптомите за болни бъбреци са слабостта, летаргията, задуха, генерализиран оток. Поради невъзможността на организма да произвежда бикарбонат, ще се променят ензимите и метаболизма на кислород, което ще доведе до органна недостатъчност.
Освен това може да се стигне до сериозни нарушения на сърдечния ритъм.
Повишението на нивото на урея в кръвта може да окаже пагубно влияние върху различни органи – като се започне от мозъка, премине се през възпаление на лигавицата на сърцето, намаляване на мускулната функция и др.
Хората, страдащи от проблеми с бъбреците чувстват обща слабост, която в нередки случаи би могла да се дължи и на анемия.

Някои от симптомите за болни бъбреци са лесно разпознаваеми за разлика от други

Някои от симптомите за болни бъбреци са лесно разпознаваеми за разлика от други

Имайте предвид, че някои от признаците като общата слабост, загубата на апетит, летаргията и постоянната умора могат да прогресират много бързо и да се стигне до намалена умствена функция или кома.
За да избегнете всички тези усложнения би било добре да си правите редовно изследвания.
Повишените нива на кръвното налягане също алармират за проблеми с бъбреците, а то от своя страна води до застойна сърдечна недостатъчност.
Болките в кръста и слабините също са съпътстващи признаци на проблеми с бъбреците.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Запознайте се със симптомите, алармиращи за болни бъбреци

  1. Имала съм такъв проблем и сега продължавам от време на време да имам някакви бактерии. Уролога ми казва, че е възможно да се приемат с водата, затова сега си капвам едни капки за да се алкализира и пречисти.

  2. от една година имам проблеми с пикочните канали. Редовно получавам парене и чести позиви за уриниране. Как да се справя с този проблем.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *