Направиха важно откритие за рак на белия дроб

Откриха кое има значение при появата на рак на белия дроб! Оказва се, че е от съществено значение къде живее човек и по-точно – на каква надморска височина!

Необикновено изследване установи връзката между надморската височина и предразположението към рак на белия дроб. Рискът се оказва по-малък при по-голяма надморска височина. Смята се, че белодробните тумори се потискат високо над морското равнище, където въздухът е по-беден на кислород, пише в. „Живот без рак“.

Елементът е силно реактивен. Клетките си служат с кислородни атоми, за да усвоят енергията от храната, но от това се освобождават свободни радикали на кислорода. Те увреждат клетъчните структури и ДНК, което води до рак.

Рак на белия дроб може да бъде избегнат с висока надморска височина

Рак на белия дроб може да бъде избегнат с висока надморска височина

Камен Симеонов от университета в Пенсилвания и Даниел Химелстейн от Калифорнийския университет сравнили броя на болните от рак в 250 западни окръга в САЩ според надморската им височина. Открили, че заболяваемостта от рак на белия дроб намалява със 7.23 на 100 000 за всеки 1000 м. над морското равнише.

Съшата зависимост обаче не се отчита при рака на гърдата, на простатата или на дебелото черво. Това предполага, че кислородът влияе именно върху белите дробове при вдишване, което е важно откритие за рака именно в тази област.

Двамата учени пресмятат, че ако цялото население на САЩ заживее в Сан Хуан на 3470 м. надморска височина, ще има 65 496 по-малко случаи на рак на белия дроб годишно.

„След направеното изследване от нас, много хора се свързаха с мен и започнаха да валят въпроси къде да се преместят да живеят, за да не ги сполети рак на белия дроб. Предимно пушачи се интересуват, тъй като те са най-уязвими на болестта, но и други хора имат интерес.“ – разкрива Даниел.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Повечето застрашени от рак на белия дроб би трябвало да се ориентират към планинските градове, където рискът от болестта се оказва доста нищожен, научи Doctorbg.net.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *