Внимание! Липсата на този витамин води до диабет

Внимание! Липсата на този витамин води до диабет
5 (100%) 2 votes

Заниженото ниво на витамин Д води до диабет тип 2

Оказва се, че можем да заболеем от диабет заради недостатъчното количество на един от витамините в човешкия организъм.

Става въпрос за дефицита на витамин Д.
Екип медици от Испания са стигнали до извода, че коварният диабет, който неслучайно е наричан „тихият убиец” може да бъде причинен не от наднорменото тегло, а от липсата на този витамин в организма.
Липсата на витамин Д води до диабет тип 2.

Заниженото ниво на витамин Д води до диабет тип 2

Заниженото ниво на витамин Д води до диабет тип 2

Резултатите от новото изследване са поместени на страниците на „Дейли експрес”.
Тези, които искат да се предпазят от диабет трябва да водят здравословен начин на живот и да заложат на повече движение.
Специалистите са категорични, че резултатите от това изследване може да се окажат много полезни и да им помогнат да намерят лек за това заболяване или поне начин да забавят развитието му.
Испанските медици твърдят, че съществува пряка връзка между нивата на витамин Д и способността на човешкия организъм да се справя с глюкозата.

Резултатите от тези изследвания ясно сочат, че този витамин е в тясна връзка с метаболизма на глюкозата, отколкото с наднорменото тегло.
Един от екипа учени провели това изследване – д-р Манюел Масиас–Гонзалес твърди, че липсата на витамин Д в човешкия организъм може да доведе не само до диабет, а и до редица заболявания, свързани с метаболизма.

Именно на витамин Д е отредена задачата да поддържа здрави костите и мускулите, както и да упражнява контрол върху калция в кръвта.
Освен това този витамин е отговорен и за имунната ни система и може да е от полза при редица здравословни проблеми като астма или екзема.

Според друго изследване на екип от учени от Манчестър, липсата на витамин Д може да се окаже в основата на ревматичните болки или на болките от неврологичните разстройства.
Основните продукти, чрез които можем да си набавим липсата на този витамин са яйченият жълтък, мазните видове риба, гъбите и др.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *