Напредък в лечението на рак (Виж новото откритие на медицината!)

Голямо откритие на учени дава надежда на медицината за по-успешно лечение на рак!

Учени откриха слабо място в туморните клетки, което позволява те да бъдат атакувани с прецизно насочени клетки. Това ще даде тласък на т. нар. „индивидуална медицина“. При нея дадено лекарство „разчита“ ДНК на конкретния пациент и атакува само дефектните му клетки.

Сегашната химиотерапия атакува всички делящи се клетки, включително и здравите.  Според статия в сп. „Нейчър“ екип от Университета в Съсекс и от Институт за изследване на заболяването рак в Лондон е открил в ДНК на туморните клетки няколко белтъка, които са уязвими при атака с лекарства, пише в. „Здраве“.

Нови надежди в бестоката битка при лечение на рак

Нови надежди в жестоката битка при лечение на рак

Екипът начело с д-р Франсис Пърл анализирал ДНК в мутациите на туморните клетки при над 5 хил. души с различни видове рак. Един клас лекарства, наречен PARP инхибитори, бил изпробван при жени с рак на гърдата и на матката, които имат мутирал ген BRCA. Едно от лекарствата от този клас – олапариб, наскоро получи разрешение за употреба в Европа и САЩ. То се оказало особено ефикасно при клиничните тестове.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

„Нашето откритие ще помогне на хиляди болни да им бъдат спестени ужасяващите странични ефекти от химиотерапията. Това е много важен напредък в едно лечение на рак, защото когато знаеш слабото място на противника – в случая болестта, знаеш къде точно да атакуваш.“ – споделя д-р Пърл.

Главната цел е лечението да се съсредоточи само и изцяло върху туморните клетки. Новото отркритие ще даде шанс именно за това. Учените вече са започнали разработката на специални лекарства за различните видове на болестта рак.

„Обнадеждих се, че има спасение и за мен. Преди 2 години ми откриха рак на панкреаса. Беше в начален стадий, заради което още съм жив. Лечението обаче много ме изтощи. Затова се надявам, че щом могат да атакуват само туморните клетки, има бъдеще и за мен.“ – споделя 52-годишният Майкъл Милс.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *