Храненето, което води до предпазване от рак!

Макробиотиката е учение, пропоядващо живот без болести! Твърди се, че чрез правилно хранене става най-доброто предпазване от рак!

Макробиотиката възниква като духовно учение, наблягащо на скромната храна – зеленчуци, супа от мисо, кафяв ориз, морски дарове и храни без оцветители и консерванти. Тази наука проповядва скромен живот, който е в хармония с тялото и душата.

Американският лекар Гордън определя макробиотичното хранене като съчетание от: 50% пълнозърнести храни, 25-30% сезонни зеленчуци, 5-10% супа от мисо и зеленчукови бульони, 5-10% водорасли и варива, плодове и понякога риба, само органични храни. Избягват се месото и мазите храни. Макробиотичната храна много наподобява вегетарианската, тъй като е нискокалорична.

Макробиотично хранене води до предпазване от рак

Макробиотично хранене води до предпазване от рак

Лекарите обаче засега са установили само, че чрез такова хранене се постига предпазване от рак, но то не може да помогне особено на вече болен човек. Ето защо се смята, че макробиотиката може да бъде само допълваща терапия, но не и основна.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Все пак макробиотичният режим на хранене се препоръчва на онкоболните, тъй като той забавя развитието на болестта, особено когато е в начален стадий. Освен това макробиотиката е полезна и за хора, излекували се веднъж от рака. Тя допринася за това заболяването да не се появи отново. Този вид хранене е често използван от жени, преживели рак на гърдата или с опасност от такъв. Рискът намалява доста, тъй като макробиотичната храна намалява нивата на естроген.

Недостатъците на макробиотиката са, че не може да бъде използвана ефективно при пациенти, чийто рак е в напреднал стадий. Това е така заради ниските калории, които има в тази храна, а на такива болни им трябват белтъчини и калории, за да се укрепва организмът.

„За предпазване от рак микробиотичното хранене е много полезно, но все още не го препоръчваме на болни хора. Не се знае дали липсата на достатъчно калории няма да направи рака още по-силен и агресивен.“ – казва д-р Гордън.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *