Методът „4-7-8“ успокоява централната нервна система (заспива се за минута)

Невероятен начин да се избистри умът – „4-7-8“ е решението! Така хем се заспива много бързо, хем се успокояват нервите!

Случва ли ви се е да лежите в леглото и да не можете да заспите? Сигурно, защото то се е случвало на всекиго. За това причините са многобройни, но най-вече се отнася до нервната система. Когато тя е под стрес или някакво напрежение, сънят трудно идва. Отговорът е в търсенето на въпроса – как умът може да се успокои, за да се приспи целият организъм.

Заспива се най-лесно и бързо с невероятни метод  "4-7-8"

Заспива се най-лесно и бързо с невероятни метод
„4-7-8“

Това става лесно с метода „4-7-8“, който действа релаксиращо на дихателните пътища и така остава време на мозъкът да започне своята успокояваща мисия. Тази система започва с дишане през носа (при затворена уста) за 4 секунди. После следва задържане на дъха за 7 секунди. Накрая се издишва през устата в продължение на 8 секунди. Така се получава невероятно дихателно упражнение, което успешно забавя сърдечния ритъм и по този начин успокоява човек, пише „За жената“.

4-7-8“ е гениален метод, тъй като с него се постига успокояване на централната нервна система, а от там и заспиването става лесно. След като се приложи методът, обикновено човек изпада в дълбок сън само след 1 минута. Просто умът се избистря и успокоява, тъй като вниманието се насочва към дихателните пътища и по този начин се заспива лесно. Всякакви странични мисли за неща от деня или самия живот на човек изчезват, когато се опитва да се заспи.

“Фигурин

„Истината е, че само за 19 минути на нощ можете да правите невероятно упражнение на дихаталените си пътища и така да успокоявата нервната си система профилактично веднъж на денонощие. По този начин удължавате живота си с близо 10 години, а и се предпазвате от болести, тъй като всяко заболяване започва на нервна основа.“ – споделя д-р Андрю Уейл, който преподава в университета на Харвард.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Методът „4-7-8“ успокоява централната нервна система (заспива се за минута)

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *