Точков масаж за всяка болка панацея

Ако често се уморявате, усещате отпадналост, страдате от постоянно главоболие и сте напрегнати, това е доказателство, че душата и тялото ви боледуват. При тези състояния в Китай и Япония отдавна прилагат два ефективни метода на лечение, които стават все по-популярни и у нас – шиацу и акупресура.

Двата метода се отнасят към точковия масаж. Според източната медицина той нормализира регулаторните процеси в организма и спомага за лечението на редица неразположения и болести. Изхожда се от схващането, че жизнената енергия тече по така наречените меридиани – невидими енергетични канали, които са непосредствено свързани с определени органи. Когато тези канали са блокирани поради някакви причини, пътят на

енергията се нарушава

и се появяват различни болестни отклонения. В основата на шиацу стои естественият човешки инстинкт да се гали, масажира мястото, където се усеща болка. С пръстите и дланите се стимулират определени точки, които често съвпадат с естествените вдлъбнатини на тялото. Докато силният натиск успокоява, по-нежните докосвания имат възбуждащо действие. Шиацу изисква квалифицирана помощ на специалист, докато с акупресура всеки може да се занимава и самос­тоятелно.

“Фигурин

При първите симптоми на настин­ка например специалистите съвет­ват да се натиска точката на бело­дробния меридиан в продължение на 30 секунди. За

да се освободите от умората

въздействайте на лявото си стъ­пало с лявата ръка – в продължение на 30 секунди натискайте с палеца си мястото, намиращо се непосред­ствено под предната мека част на ходилото.

Техниката шиацу се появява в нача­лото на 20. век в Япония и е близка по своите принципи на акупресурата. С помощта на тези техники се по­стига хормонален баланс, стимулира се кръвният и лимфният ток, отпус­кат се спазмите на мускулите.

 

Излекувайте се с няколко натискания на ръката

Всяка от посочените об­ласти от дланите на човека съответства на обозначе­ния орган. При масажиране с палеца силно, но не болезне­но, на въпросната област, с продължителност по ваша преценка, влияете благопри­ятно на съответния орган и дори е възможно да го излеку­вате от евентуални болежки и неразположения.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *