Детска церебрална парализа: Виж как майката на Снежанка трогна цялата ни страна!

Детска церебрална парализа: Виж как майката на Снежанка трогна цялата ни страна!
5 (100%) 1 vote[s]

Анна Дамянова има дете Снежанка, която цял живот се бори с жестокото заболяване детска церебрална парализа!

Детето, което от почти 16 години страда от неизлечимата детска церебрална парализа, получи поредна подкрепа от своята майка. Анна Дамянова разкри във Фейсбук, че ще организира абитуриентска вечер на Снежанка, въпреки че тя никога не е ходила на училище.

Снежанка Мустафова с майка си Анна Дамянова

Снежанка Мустафова с майка си Анна Дамянова

Историята на Снежанка Мустафова е исвестна на обществото от много време. Родената през 1999 г. девойка има вродена умствена изостаналост. Порати това, тя не учи, а по цял ден се грижат за нея у дома. Майката на момичето обаче трогна всички с думите, че ще купи абитуриентска рокля за щерка си, за да може и тя да се почувства поне за миг като абитуриентка.

„Реших, че след 2 години, когато Снежанка навърши пълнолетие, ще направя и неин абитуриентски бал. Ако беше здрава сега, тя щеше да е в 9-ти клас. Все си казвам думите “ако беше здрава“, но уви, не е. Живее с много тежка диагноза, тя е в неин собствен свят, едно невероятно и красиво, умно и сърдечно момиче в тяло на девойка, това е Снежанка.“ – пише Анна Дамянова.

Фигурин билки за отслабване

Майката на детето с болестта детска церебрална парализа отдавна се бори за по-добър живот на своята щерка. Тя я води в Полша и в други държави, където Снежанка Мустафова получи доста специализирана помощ, с която днес има значителен напредък и се движи сама. Умствено обаче детето има проблеми, които няма как да се решат, твърдят лекарите.

Драмата в семейството не свършва само с болестта на Снежанка. Баща й е турчин, който си е тръгнал от България преди доста години. Днес той има друго семейство и не плаща никаква издръжка. Анна Дамянова няма думи за този човек и неговата жестокост.

За да помогнете на Снежанка Мустафова, можете да ползвате няколко начина.

 snejanka

Фейсбук страницата е ТУК!

 

 

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *