Уникално откритие за справяне със стреса! (Само след минути човек се чувства като нов)

Разкриха как може да се постигне справяне със стреса по един много лесен и приятен начин! Достатъчно е само да се стимулира хормонът на щастие и човек започва да се чувства като нов!

Изследванията показват, че повечето болести са вследствие на огромния стрес, който цари в живота на хората по цял свят. Най-засегнати са испанците, които страдали най-много от депресия и всякакви емоционални сривове. Ето защо учени от Мадрид са опитали да помогнат на населението в това отношение. Те са установили, че най-бързият начин за справяне със стреса се състои в консумирането на карамел и употребата на дъвка, пише в. „Ретро“.

Справяне със стреса е сред основните изисквания за добро здраве

Справяне със стреса е сред основните изисквания за добро здраве

„В последно време един от основните проблеми в испанското общество е наличието на стрес. Установихме, че близо 30% от хората страдат от това. Работоспособността по този начин спада много, защото у хората няма енергия.“ – разкрива един от мадридските медици.

Действието на карамела и дъвката върху психическото и най-вече емоционалното състояние на човека е много голямо. Доказано е, че те стимулират хормона на щастието, а именно щастието е в основите на едно справяне със стреса, научи Doctorbg.net.

Статистиката сочи, че точно стресът е причина за 1/4 от издадените болнични листове в Испания. За България бройката е приблизително същата. Изследванията сочат, че най-засегнати от стрес са служителите в областта на здравеопазването, образованието, сигурността, както и миньорите. Разбира се, не е изключено да попаднат в тази графа всички работещи хора, изпълняващи съвестно своите задължения.

Демир бозан билки за бъбреци

„Дъвча дъвка винаги по време на изпит или когато шофирам. Така се разтоварвам и се отпускам по-лесно. Препоръчвам дъвката на всички, които се борят със стреса. Разбира се, ясно е, че дъвките не са особено полезни за зъбите, но половинчасово дъвчене на ден няма да навреди, а ще помогне на емоционалното състояние на човека.“ – смята Милен от гр. Варна.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *