Откриха много бърз начин за успокояване на нервите (лошото отминава за секунди)

Доста са хората, които се нуждаят от успокояване на нервите, е хубаво да го намерят бързо, преди да са направили някаква глупост

Изследване, проведено в Германия, установи начин за успокояване на нервите, който действа за секунди. Става въпрос за аромата на жасмин. Използвани са мишки, които значително са се успокоили след вдишването на жасмин. Те прекратили всякаква дейност и се отпуснали в ъглите.

В днешно време почти всеки се нуждае от успокояване на нервите

В днешно време почти всеки се нуждае от успокояване на нервите

„Когато въздухът се напълни с аромата на жасмин, молекулите му преминават от белите дробове в кръвта, а после се пренасят в мозъка. Именно така се постига успокояване на нервите.“ – казва проф. Ханс Пат.

В този случай изследванията на мозъчната дейност са показали, че въздействието на едно обикновено химическо вещество върху нервите се засилва в пъти от аромата на жасмин. Освен че успокоява, този аромат съдейства за отпочиването, отхвърляйки напълно напрежението. Всичко се случва в рамките на секунди, максимум минута.

“Демир

Изследователите се надяват, че могат да засилят ефекта чрез промяна на химическата структура на аромата на жасмин. Те са си поставили за цел да развият именно този процес, но дори и да не го постигнат, ароматът на жасмин и сега е много добро средство за успокояване на нервите.

Жасминовото масло се счита за природен лек срещу депресия, стрес, умора, безпокойство и т.н. Има действие на афродизиак. Новината за новото изследване е добра предимно за жените, тъй като жасминът присъства в съставките на 83% от парфюмите на дамите. В мъжките парфюми е около 33%.

„Жените би трябвало да са по-спокойни, понеже техните парфюми са пълни с жасмин. Те обаче не се пръскат по цял ден, разбира се. А и често пъти мъже вдишват от парфюмите им, което също трябва да ги успокоява.“ – смята проф. Плат.

Проблемът с нервите е огромен през последните години. Както писахме, стресът присъства във всеки втори човек в Европа. Затова Doctorbg.net призовава читателите си да вдишват по-често от чудния аромат на жасмин.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *