Ваксината против рак на белия дроб предизвика световен фурор

Специална ваксина спира рак на белия дроб при всички пациенти под 60-годишна възраст

Великото откритие на Куба, свързано с изработването на ваксина срещу смъртоносния рак на белия дроб, предизвика фурор по цял свят. В момента в САЩ се правят клинични тестове, които показват отлични резултати. Ваксината е била изпробвана на вече болни хора и състоянието на всички се е подобрило значително. Развитието на заболяването им е било стопирано, пише в. „Живот без рак“.

Кубинска ваксина ликвидира смъртоносния рак на белия дроб

Кубинска ваксина ликвидира смъртоносния рак на белия дроб

Предназначението на ваксината обаче е преди всичко да предпазва здравите хора от поява на рак на белия дроб. Най-лошият й недостатък обаче е, че е пряко обвързана с възрастта. Поне засега се знае само, че ваксината помага на всички хора под 60-годишна възраст. За по-възрастните не е установено, че биха имали ефект от ваксиниране.

„В момента правим многобройни тестове, които наистина дават обнадеждаващи резултати. Остана ни единствено да разберем как да направим ваксината годна и за хората над 60 г. Смятаме да опитаме различни комбинации до постигането на тази цел.“ – казва д-р Маршал.

Ваксината против рак на белия дроб е кръстена „Симавакс“. Тя е първият терапевтичен метод срещу недребноклетъчния белодробен карцином, който се води като един от най-масовите видове на рак на белия дроб. Ваксината е изработена още преди 4 години, но все още е във фаза на изпробване.

„Тази ваксина съдържа специален бектък, който наричаме епидермален растежен фактор (накратко ЕРФ). Той е налице в тялото на всеки човек и стимулира растежа на клетките. При болните от рак този белтък започва едно свръхпроизводство, което размножава туморните клетки. Имунизирането с ЕРФ води до значително увеличаване на антителата в човешкия организъм, които пък потискат ефекта от него. Понеже концентрацията на ЕРФ в кръвта намалява, раковите клетки са лишени от необходимия им растежен стимул. Ваксината е в състояние да спре разсейването на туморите в тялото.“ – смята още лекарят.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *