Отървете се бързо и лесно от досадните отоци по краката

Избавете се от неприятното усещане за тежест и отоци по краката

Вероятно мнозина от вас попадат в плен на досадните отоци по краката през летните горещини.

Ако напоследък ви се случва все по-често да се прибирате у дома с отоци по краката и измъчвани от усещане за тежест, то съществуват няколко лесни и бързи методи за избавяне от този проблем.
Един от най-сигурните начини да се избавите от неприятните отоци по краката (освен, ако не са в резултат на сериозен здравословен проблем) е да избягвате статичното натоварване, тоест да не стоите дълго време прав или седнал.

Избавете се от неприятното усещане за тежест и отоци по краката

Избавете се от неприятното усещане за тежест и отоци по краката

Обездвижването затруднява сериозно работата на кръвообращението, затруднявайки преминаването на кръвта по вените, а това води до задържане на течности в долната част на краката.
Ако страдате от наднормено тегло, това е сигурен фактор за задълбочаване на проблема с отоци по краката.
Добре е поне по 30 минути дневно да осигурите някаква физическа активност на тялото си като танцуване, по-бързо ходене, каране на велосипед, тичане или изкачване на стълби например.

Отличен ефект върху неприятните отоци по краката оказва и плуването, тъй като водата действа като естествена компресивна система и прави масаж на цялото тяло.
Ако не умеете да плувате, това не означава, че трябва да лишавате краката си от този така полезен за тях масаж. Достатъчно е да се потопите във вода до кръста и да се разхождате.
Движението ще подобри циркулацията на кръвта и ще изведе течностите, които са се натрупали в долната част на краката.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Няколко простички упражнения също могат да ви помогнат да редуцирате досадните отоци по краката. Едно от тях е като свивате и разпускате стъпалата от седнало положение, след това започнете да ги въртите в глезенните стави първо по посока на часовниковата стрелка, а след това и в обратна посока.
Повдигнете подбедриците от седеж до хоризонтално положение като стягате и разпускате мускулите на прасците.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *