Откриха уникален балсам за мозъка + жестоко разкритие за парацетамола!

Парацетамол невинаги помага, но пък невероятен сок прави мозъка като нов! Две открития, които поставят населението под внимание!

Две почти едновременно направени открития поставиха много хора, интересуващи се от здравето си, на кръстопът. Оказва се, че хапчето парацетамол, което често сме свикнали да пием, не е полезно във всеки един случай. Английски учени установиха, че това лекарство не бива да се пие от бременни жени. Важи за такива, които носят мъжки плод, но тъй като никога не е сигурен полът на бебето, се препоръчва всяка бременна дама да не прибягва до парацетамол.

Бременна жена не бива да приема парацетамол

Бременна жена не бива да приема парацетамол

Когато една бременна жена пие редовно парацетамол, хормонът тестостерон намалява с близо 45%. Освен че това може да навреди на ориентацията на момчето след време, могат да настъпят и много тежки хормонални проблеми, някои от които дори с фатални последици.

Сок от касис - за всеки, желаещ да стимулира мозъчната си дейност!

Сок от касис – за всеки, желаещ да стимулира мозъчната си дейност!

Откритието за парацетамол не е първото, което поставя под съмнение ефективността му при бременните жени. Още преди 5 години бе установено, че приема на това лекарство води до неспускане на тестисите в скротума на мъжката рожба.

“Демир

Все пак обаче специалистите предупреждават, че високата темепратура е изключително опасна при бременност и също може да увреди жестоко плода. Затова някои лекари допускат пиенето на парацетамол, но само веднъж, колкото да спадне температурата. Други пък смятат, че трябва да се опита сваляне на температурата с природни методи.

В същото време учени в Нова Зеландия направиха страхотно откритие, касаещо мозъчните и умствени функции. Те установиха, че сокът от касис е невероятен балсам за мозъка. Само по 250 мл. дневно прави човек по-концентриран и с по-добра памет. Тайната е в специфично вещество, намиращо се в касиса. То ограничава влиянието на ензими в тялото, от които зависи количеството на допамин и серотонин.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *