Незабележимите признаци, алармиращи за хормонален дисбаланс

Игнорирането на тези симптоми само ще задълбочи проблема

Често пъти тялото ни алармира, че страдаме от хормонален дисбаланс, но сигналите, които ни изпраща остават незабелязани.

Повечето хора игнорират с лека ръка симптомите всички тези симптоми, сигнализиращи за хормонален дисбаланс, които ще изброим в редовете по-долу.
Добре е да потърсим специализирана помощ още при първите признаци, тъй като в противен случай последствията могат да бъдат пагубни.

Игнорирането на тези симптоми само ще задълбочи проблема

Игнорирането на тези симптоми само ще задълбочи проблема

Теглото е един от симптомите, издаващи, че имате проблем с хормоните. Ако напоследък пазите диета, но въпреки това не смъкване и грам, е много вероятно да страдате от хормонален дисбаланс.
Неправилното функциониране на ендокринната система създава сериозен стрес за организма и активизира производството на по-големи количества кортизол, който пък ви кара да приемате повече от необходимото ви количество храна.

Ниското либидо също е сред сигналите, които организмът ни дава за наличието на хормонален дисбаланс.

Постоянното чувство за умора, въпреки че спите по осем часа на денонощие, а работата ви не е толкова изтощителна също е знак, че може би страдате от хормонален дисбаланс.
Умората е в резултат на кортизола, който се отделя заради недостатъчното количество на част от хормоните.

Сред ясните признаци са този проблем са лесната раздразнителност и непрестанното усещане за тревожност, без видима причина. Голяма част от хората игнорират този проблем като го отдават на забързания ритъм на живот и напрегнатото ежедневие.

Обилното изпотяване нощем, както и през деня също е сериозен симптом, който не трябва да бъде пренебрегван.
Обилното потене, докато спите може да е сигнал, че имате проблем с щитовидната жлеза, който може да доведе до летален изход, ако не му се обърне внимание навреме.

Колкото и странно да ви звучи проблемите със стомаха също са признак за хормонален дисбаланс.
Той води до редица проблеми в стомашно-чревния тракт като повишено отделяне на газове, без оглед на приеманата храна или пък подуване на корема дори и да сте поели малко количество храна.
Често пъти тези проблеми са в резултат на дисбаланса на хормоните холецистокинин, астрин и секретин.

Не на последно място по важност сред симптомите, издаващи, че страдате от хормонален дисбаланс е безсънието.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *