Основните причини, водещи до задържане на вода

Най-добре е този проблем да бъде обсъден със специалист

Ако и вие сте сред хората, които ги измъчва проблемът задържане на вода, то със сигурност страдате от някое от тези заболявания, водещи до него.

Всички онези, които страдат от задържане на вода са наясно, че този проблем ги кара да се чувстват дискомфортно, тъй като се създава неприятното усещане, че всеки момент ще се пръснем.

Една от основните причини, които водят до задържане на вода са женските хормони.
Задържането на вода измъчва повече представителките на нежния пол. Най-осезаем е проблемът няколко дни преди настъпването на менструалния цикъл. Тогава ръцете, пръстите и глезените ви отичат до такава степен, че ви създават сериозен дискомфорт. Това се дължи на факта, че женските хормони са в тясна връзка с баланса на течностите в организма.

Най-добре е този проблем да бъде обсъден със специалист

Най-добре е този проблем да бъде обсъден със специалист

Високите нива на натрий в организма също водят до задържане на вода. Нивата му се покачват в случаите, в които прекалявате с осоляването на храната или пък приемате храни, които са с висока концентрация на натрий.
За да запазите баланса в организма си и да го прочистите, трябва приемът на вода да е пропорционален на приема на натрий.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Може да ви прозвучи странно, но в нередки случаи се стига до задържане на вода при дехидратация на организма. Всъщност в това няма нищо странно, тъй като по този начин той се опитва да си осигури количеството вода, която ще му е необходима.
Дехидратацията води и до появата на редица здравословни проблеми като ниско кръвно, подуване на корема, световъртеж, лесна уморяемост, главоболие, безсъние, запек, ставни болки и мускулни крампи, напълняване, камъни в бъбреците и др.

Често пъти проблемът със задържане на вода се решава именно чрез прием на вода, тъй като по този начин не принуждавате организма си да складира течностите, което води до подуването и създаването на неприятното усещане, че сякаш всеки момент ще се пръснете.
Освен това е добре да избягвате прекалено мазните, пикантни и солени храни, тъй като за тяхната преработка е необходимо по-голямо количество вода.

До задържане на вода може да се стигне и в резултат на проблеми с бъбреците, сърдечносъдовата система, липса на вит. В, хормонални проблеми и др., затова е най-добре да обсъдите състоянието си със специалист.

Лесно можете да разпознаете дали сте довели организма си до дехидратация по цвета на урината. Ако той е тъмен, значи се нуждаете от повече количество вода.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Основните причини, водещи до задържане на вода

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *