Симптоми, алармиращи за сериозен здравословен проблем

Не пренебрегвайте нито един от тях, а потърсете специализирана лекарска помощ

В тази статия ще ви запознаем с най-ярко изразените симптоми, алармиращи за наличието на сериозен здравословен проблем.

Често пъти симптомите, които са знак за сериозен здравословен проблем биват пренебрегвани и така се стига до усложнения, които понякога могат да бъдат фатални.

Сред основните признаци, които издават сериозен здравословен проблем е промяната в цвета, големината и броя на бенките. Разбира се това далеч не означава, че трябва да броите ежедневно бенките си, но пък е добре да потърсите специалист, ако забележите появата на нови бенки, тъй като те може да са сигнал за меланом.

Не пренебрегвайте нито един от тях, а потърсете специализирана лекарска помощ

Не пренебрегвайте нито един от тях, а потърсете специализирана лекарска помощ

Мнозина смятат, че ранното и бързо побеляване на косата е в резултат на наследените гени. Да, но може и да е знак за здравословен проблем като диабет например, който не случайно е наречен „тихият убиец”.

Ако забележите промяна в цвета на ноктите, периода на растеж или пък каквато и да било промяна, свързана с тях, това може да е сигнал, че имате проблем с кръвообращението, щитовидната жлеза, недостиг на минерали и витамини, хормонален дисбаланс или пък ревматизъм.

“Демир

Склерата (бялата част на окото) също може да е индикатор за наличието на заболявания.
Зачервената склера ясно издава възпаление или раздразнение на очите. Ако склерата обаче е жълта, това може да означава, че имате проблем с черния дроб.

Често пъти розацеята бива лепвана с лека ръка на хората, които имат червени бузи. Те обаче могат да означават много по-сериозен проблем като хронично кожно заболяване или хормонален дисбаланс (особено при дамите).

Вечно студените крайници дори и в летните жеги може да са сигнал, че страдате от недостиг на витамин В12, диабет, лупус, дефицит на желязо или пък нарушена функция на щитовидната жлеза.
Добре е да не поставяте сами диагнозата си, а да посетите специалист.

Отоците и подуванията по врата може да са сигнал за заболявания на щитовидната жлеза, увеличени лимфни възли и дори рак.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *