Внимание! Тези отоци по тялото са опасни!

Най-добре е специалист да уточни причината за появата на отоците

Всеки един от нас е застрашен от появата на отоци по различни части на тялото, които са сигнал, че нещо със здравето ни не е наред.

В никакъв случай не трябва да пренебрегвате с лекота наличието на отоци по тялото, тъй като това е сигнал на организма за опасност.
Така например, ако напоследък все по-често забелязвате, че се появяват отоци под очите или т.нар. торбички, това е ясен знак, че има нарушения в работата на сърдечносъдовата система.
Вечерната поява на отоци по прасците също е сигнал за проблеми със сърцето.

Най-добре е специалист да уточни причината за появата на отоците

Най-добре е специалист да уточни причината за появата на отоците

По принцип отоците се появяват в резултат на натрупване на излишни течности в тъканите, поради невъзможност на организма да ги изхвърли. Не се паникьосвайте, ако краката ви отичат в жегите, тъй като това е нещо нормално. Ако отокът изчезне след кратка почивка с вдигнати на високо крака, то можете да бъдете спокойни. Ако обаче това не помогне, очевидно проблемът не е само от жегите.

Редовните отоци по краката може да бъдат сигнал за опасно венозно заболяване, каквото е тромбофлетита напримел. Не е изключено и да имате склонност към разширени вени, което също да ви създаде доста проблеми занапред.

Отоците по лицето пък може да издават проблем с бъбреците или пикочно-половата система, ендокринната система, щитовидната жлеза или на сърдечносъдовата система. Ако отоците ви, не са просто временно явление и не изчезват в продължение на дни, то със сигурност имате основание за притеснение и е най-добре да посетите специалист, който да установи причината и да изпише правилното лечение, ако се налага такова.

“Фигурин

Не забравяйте, че в нередки случаи отоците по лицето се появяват и в резултат на злоупотреба със спиртни напитки, при големи горещини, след късна вечеря, преумора, липса на витамини, преди цикъл и дори при някои диети.
Понякога причината за отоците е и недостатъчният прием на вода, тъй като по този начин организмът се затруднява да изхвърли натрия, който ги задържа.
Специалисти препоръчват да пиете по 30 мл. вода на всеки килограм от теглото ви.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *