Няколко ефикасни рецепти за борба с целулита и разширените вени

Медът е отлично средство за решаване на проблема

Проблемът с целулита и разширените вени завладява все по-голяма част от съвременното общество.

Всъщност историята сочи, че борбата с целулита и разширените вени е занимавала медиците още от зората на цивилизацията.
От това време датират и първите рецепти за борба с целулита и разширените вени.

Един от най-широко разпространените методи за борба с целулита и разширените вени и до днес си остава меденият масаж. Не се прави нищо специално, просто се нанася тънък слой чист пчелен мед върху кожата, след което поставяте дланите си и ги отлепвате. Процедурата с дланите се повтаря, докато медът не придобие сивкав цвят или не се събере на едно място.

Медът е отлично средство за решаване на проблема

Медът е отлично средство за решаване на проблема

Трябва обаче да се настроите психически за тази процедура, тъй като е доста болезнена тъй като при отлепването на дланите се получава доста силен вакуумен ефект.
Истината обаче е, че тази процедура е изключително ефикасна за разрушаването на целулита.

Твърди се, че този народен метод за лечение на целулита освобождава организма от натрупалите се шлаки и токсини.
За целта обаче е необходимо масажът да се прави през ден, а един час след него да си вземете топъл душ, без да използвате каквито и да било измиващи препарати.

За да е ефикасна борбата с разширените вени, е необходима предварителна подготовка. На първо място трябва да се подложим на по-лек хранителен режим, от който са изключени всички тестени изделия и сладки изкушения и да се заменят с храна от растителен произход, за да намалим излишните килограми.
В допълнение правете и специалните упражнения против разширени вени като вдигнете краката нагоре (от легнало положение) и ги разклащате енергично. Упражнението трябва да се прави поне два пъти в деня, с продължителност около 3 минути.

“Демир

Ако работата ви е свързана основно със седене на едно място, без значение дали сте прави или седнали, е добре на всеки час да се разхождате на пръсти, а след това на пети в продължение на няколко минути.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *