След 40 години търсене: Откриха ранен белег на най-смъртоносния рак!

Най-после науката успя да даде искрица надежда на болните от рак на панкреаса!

След 40 години яростно търсене най-сетне бе установено как може да се постави ранна диагноза на рак на панкреаса, който се води като най-смъртоносния вид рак. Постижението идва от института „Бартс“, където учени, изследващи възможностите за борба с рака, са достигнали до съществен резултат, съобщава „Живот без рак“.

Рак на панкреаса вече може да бъде открит рано

Рак на панкреаса вече може да бъде открит рано

Медицинският екип е направил прост тест на 192-ма души с рак на панкреаса. Учените забелязали три поредни белтъка в урината им – LYVE1, TFF1 и REG1A. Увеличеното им съдържание се тълкува от лекарите като сигурен знак за рак на панкреаса в първи или втори стадий.

Новината е много добра, тъй като откриването на рака в начален стадий води до неговото излекуване в 60% от случайте. Ракът на панкреаса е най-смъртоносният, тъй като той протича без никакви симптоми. Обикновено се забелязва чак след установяване на разсейки в други части, което е пагубно за болния.

Затова откритието на екипа от „Бартс“ ще позволи човек рано да разбира за заболяването си и съответно да бъде спасен. Досега ракът на панкреаса се считаше като сигурна смърт. Единствените спасени са онези, които са го забелязали случайно в начален стадий, правейки си други изследвания. Едва 3% обаче доживяват до 5 години след поставянето на диагнозата.

“Демир

С направеното откритие за първи и втори стадий на рака на панкреаса ще се помогне на 60% от болните да бъдат излекувани напълно. Въпросът е обаче, че човек трябва да си изследва урината редовно, за да разбере, ако има надвиснала опасност.

Причината за заболяването не е само наследствена. Обикновено поразява хора с наднормено тегло и такива, които са получили диабет над 50-годишна възраст. Най-честите смъртни случаи са на хора от средната възраст (40-60 г.), научи Doctorbg.net. Консумирането на некачествени храни също допринася много за появата на рак на панкреаса.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *