Уникалният домашен сапун на Ива Крумова лекува алергии (РЕЦЕПТА)

Домашен сапун против алергии помага на мнозина да се избавят от неприятности си!

Ива Крумова е от гр. София и е библиотекар по професия. Дълги години е работила в някои от най-големите ни библиотеки като Народната и Университетската в София. В момента обаче Ива се е посветила най-вече на народната медицина, където жъне успех чрез своя домашен сапуп против алергии. Тя разкри точната си рецепта пред в. „Живот без рак“.

  • Съставки: 1/2 чаша боракс; 1/2 чаша сода за миене (не за хляб) – продава се, но би могъл да се направи и у дома; 1 чаша сапуп на гранули – продава се, но може да се настържи и един екосапун на рендето; 7 л. вода. За аромат би могло да се добави лимонена трева, масло от лавандула и др.
  • Приготвяне на содата:

Ако не можете да намерите в магазина сода за миене, ще си я приготвите. Става с печене на содата за хляб. Ако тя се нагрее, се превръща в сода за миене, отделяйки въглероден диоксид и водна пара.

В загрята до максимум 200 градуса фурна сложете тиган или тава с разстлана по дъното сода за хляб. Пече се 30 мин., като понякога се разбърква. Трябва добре да се вгледате, за да узнаете дали едната сода се е превърнала в другата. Содата за хляб е като пудра – ситен кристален прах. А содата за миене е на по-едри матови гранули. От нея се правят течен сапун за миене, прах за пране и др.

Демир бозан билки за бъбреци
Опитайте домашен сапун против алергии

Опитайте домашен сапун против алергии

  • Приготвяне на сапуна

В дълбок тиган се налива 2 л. вода от чешмата. Добавят се настърганият сапун или сапунът на гранули. Сместа се загрява на умерена фурна, докато сапунът се разтвори. Преди да е завряла сапунената смес, вземете кофа от поне 7 л. и смесете в нея боракса и содата за миене. После напълнете кофата до половината с топла вода от чешмата и бъркайте.

Щом сапунената смес заври, я сипете в кофата и долейте още вода. Бъркайте до разтварянето на всички съставки и превръщането на сместа в течност. Ако ще сипвате масла за мирис, долейте и тях по време на бъркането.

Когато изстине добре, сместа може да остане в кофата за неограничено време. С времето ще заприлича на желатин и ще се разслои на съставки. Това е нормално и трябва просто да се разбърка.

  • Употреба

За едно пране стига 1/2 чаша. Ако искате белите дрехи да се избелят, добавете 1/2 чаша сода за хляб към прането. Ако водата във вашия район е твърда, този ефект се неутрализира с по-голяма доза сода за миене в сапуна.

Този домашен сапун се явява отлично средство за дезинфекция на дрехите. Именно затова пази от алергии. Ако го използвате при прането си, кожата ви ще се чувства отлично, установи Doctorbg.net.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *