Европейците предпочитат ресторанти Happy

Германци, румънци и руснаци са най-активните и многобройни летовници по българското Черноморие. След тях се нареждат украинци, британци, поляци и сърби.

По-назад в класацията са и испанци, италианци и холандци. Гърци и турци от край време са редовни наши посетители. Това сочат данни на Национален статистически институт (НСИ) за посещението на чужденци в България по месеци и по страни. Но освен за екскурзия, България е вече и сред дестинациите за служебни пътувания.

През последните 5 години най-предпочитани са морските курорти, поради ниските цени, съотносимо с много други европейски дестинации. През март 2015 година посещенията на чужденци в България са 714.7 хил или с 4% повече от миналогодишните.

Конкуренция се явяват турски и гръцки курорти, но фурорът, който BBС предизвика с репортажа за родната чалга култура, както и филмът „Booze Bar Crawls And Bulgaria”за съвременното устройство и визия на Слънчев бряг, провокираха много чужденци да посетят страната ни и практикуват алкохолен туризъм или просто да се отдадат на почивка в така нашумелия курорт.

Но не това обединява всички тези хора. Както у нас, така и сред европейските ни събратя, популярни са верига ресторанти Happy. Американският тип сервиране на бързо приготвена лека храна със салата и сос се превръща в изключително предпочитана. Сезонно много работа в „Хепи” имат рeсторантите във Варна, Бургас и Слънчев бряг, които са редовен избор на испанци, румънци, германци и британци.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Чужденците са честа гледка по нашите маси, казват работещи в Happy.

През летните месеци работата е много. За това от няколко години Happy имат действащата програма за набиране на сезонни служители, като им предоставят квартира, срочен договор с възможност за наемане и през следващото лято, допълнителни бонуси и социален пакет.

Работата на морето е предимно съсредоточена в сферата на ресторантьорството, поради големия наплив на гладни български и чужди туристи. Търсенето на крайбрежни заведения с два-три вида пържени морски храни и зеленчуци намаля поради скандалните репортажи около нарушенията на хигиенни изисквания и качеството на предлаганото в импровизираното меню.

ресторанти Happy сервитьорки

Хубавите сервитьорки също привличат европейците в ресторанти Happy!

За сметка на това все по-търсени са заведенията тип „Фастфуд”, където работят предимно студенти и други незаети младежи в сектора. За да се преборят с конкуренцията, големи вериги като „Хепи‟ предлагат обслужване на европейско ниво от мотивирани кадри. А мотивацията произтича от доброто отношения, прилични условия на труд, сигурно и добро възнаграждение.

Нищо не е случайно!

Европейският интерес идва от познаването на веригата в страни като Испания и Турция. В България HappyBar&Grill е позната с още 8 бранда, сред които Captain COOK, Candy Club, Happy Sushi, Sasa, Sky Café и др., а в Испания, марката поддържа Pura Brasa, L’escamarla и Happy Bar&Grill Rock. В Турция заведенията се забелязват в някои от по-известните курорти. А когато марката е популярна, чужденците залагат на сигурното.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!