Проф. Санджай Шарма разкри тайната за здраво сърце

Кардиологът е категоричен, че можем да забавим стареенето

Професорът по кардиология Санджай Шарма разкри тайните, които гарантират здравето на сърцето ни.

Проф. Санджай Шарма посочва, че хората не притежават сила, с която да спрат остаряването, на спазвайки някои основни правила, биха могли да го забавят във времето.
Той съветва всички да правят леки упражнения, за да сведат поне наполовина рисковете от появата на инфаркт. Всеизвестен е фактът, че сърдечните заболявания заемат челно място след причините, които водят до смърт в съвременното общество.

Проф. Санджай Шарма не крие, че хората между 50 и 60-годишна възраст са изложени на много по-голям риск от инфаркт в сравнение с по-младите. Кардиологът препоръчва всеки ден да си осигурявате поне 25-минутна разходка. Доказано е, че подобно физическо упражнение е способно да удължи живота със седем години. Резултатите от проведените проучвания сочат категорично, че редовните ежедневни разходки свеждат до минимум риска от появата на инфаркт.

Кардиологът е категоричен, че можем да забавим стареенето

Кардиологът е категоричен, че можем да забавим стареенето

Леките упражнения дават на хората между три и седем години допълнителен живот, категоричен е специалистът.
Освен това те са истински антидепресант и са жизнено необходими предвид напрегнатото време, в което живеем. Ползите от ежедневната разходка не се изчерпват дотук. Те увеличават когнитивната функция и дори има доказателства, че значително забавят появата на деменция.

“Фигурин

Ученият съветва да използваме всяка възможност за движение. Най-добре е преди или след работа да не чакаме градския транспорт или да се качим в автомобила си, а да се приберем пеша.
Вестник „Дейли мейл” отбелязва, че според последното проведено проучване, ползите от ежедневните разходки за здравето са огромни.

Екипът, провел изследването останал удивен от факта, че леките физически упражнения са способни да забавят значително процеса на стареене. Проф. Санджай Шарма съветва да не се лишаваме от ежедневната разходка, тъй като тя е изключително полезна за здравето ни.
Освен това е прекрасна възможност да забравим за служебните проблеми и да се приберем у дома с усмивка.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *