Лек при проблеми с щитовидната жлеза

Тази мощна комбинация върши чудеса за организма

Щитовидната жлеза, която е част от ендокринната система е една от жлезите, произвеждащи хормони в човешкия организъм.

Нарушения баланс в дейността на щитовидната жлеза може да доведе до пагубни последствия за здравето. Намалената й функция води до микседем – забавяне на сърдечната дейност, двигателните реакции и мисловната дейност.
Хиперфункцията й пък предизвиква Базедова болест.

Ако не се обърне навреме внимание на проблемите с щитовидната жлеза, не е изключено да се стигне и до летален изход.
Много пъти сме споменавали в материалите си симптомите, които алармират, че имате проблем с щитовидната жлеза. Ако изпитвате и най-малкото съмнение, е добре да посетите специалист, тъй като проблемът наистина може да стане много сериозен.

Тази мощна комбинация върши чудеса за организма

Тази мощна комбинация върши чудеса за организма

Мощната комбинация, която ще ви предложим увеличава хормоналната дейност и оказва благотворно действие при проблеми с щитовидната жлеза.
Освен това неутрализира токсините, които се натрупват в тялото и подпомага обновяването на клетките.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

За да си приготвите този чудотворен лек, са ви необходими зелени орехчета.
Всеизвестен е фактът, че зелените орехи съдържат високи количества йод, витамин С и редица други витамини. Неслучайно на хората, които са със слаб имунитет се дава комбинация от орехови ядки и мед.
Тази комбинация прочиства черния дроб, стомаха, кръвта и помага при малокръвие.

Цери проблемите с щитовидната жлеза и е отлично лечебно средство при възпалено гърло, бронхит, затлъстяване, менопауза и хронични респираторни болести. Комбинацията повишава и имунитета.

За да си я приготвите ви трябват 1 кг. чист пчелен мед и 40 бр. зелени орехи.

Изчистете ядките, нарежете ги на четвъртинки, поставете ги в буркан и добавете меда. Добре е да си приготвите ръкавици преди да започнете с чистенето на ореховите ядки и рязането им, тъй като в противен случай ръцете ви ще почернеят заради високото съдържание на йод.

Затворете добре съда и го оставете на слънце за един месец като от време на време разбърквате сместа. Накрая медът ще промени цвета си, а ореховите ядки ще пуснат сока си. Полученият сироп се съхранява в хладилника и се консумира по една супена лъжица сутрин, преди закуска.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Лек при проблеми с щитовидната жлеза

  1. Само да припомня, че пи базедова болест, зелени оехчета и всичко, което съдържа йод – са противопоказни. Няма универсална рецепта за лечение на болести на ендокринната система, това би трябвало да го знаете.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *