Косата ви ще блести с натурални масла от природата

В умерени количества дори и най-обикновеното слънчо­гледово олио може да направи чудеса със сухата и изтощена коса. Зна­ете се, то е едно от най-наситените и мазни природни масла, така че ще ви препоръчаме няколко алтерна­тивни натурални продукта, които са много по-леки и точно толкова ефективни.

Зехтин за подхранване

Зехтинът е известен със лечебните си и разкрасяващи качества още от времето на Древна Елада. Пред­лагаме ви светкавична рецепта за подхранване и блясък на косата дори в момент, когато си мислите, че нямате време.

Загрейте 3-4 чаени лъжички зех­тин в подходящ съд на котлона. Към него може да добавите 1 течна ампула витамин А.

Внимателно разбърквате и с памуче нанасяте първо в корените, а след това по дължината на косъма. Внима­вайте обаче да не пре­калите с нагряването, защото рискувате да изгорите нежната кожа на скалпа.

След нанасяне на маската, сложете шапка за баня и обвийте глава­та си с хавлия. Целта е затоплената мазнина да попадне в основата на косъма, така той ще стане по-плъ­тен, здрав и блестящ. Резултатите ще видите още след първата про­цедура.

Бадемово масло за сгъстяване

Маслото от жожоба и  бадемовото масло са изключително богати на витамин А , Е и минерални соли. Нанесени в умерени количества, по начина, по който описахме по-горе, могат да съживят изтощената и изтъняла коса. При ре­довно нанасяне , могат дори да допринесат за сгъстяването на косата ви, а защо не и да спрат косопада.

Другият вариант за нанасяне на мас­ла е в комбинация с 1 лъжичка спирт или водка, капка лимон и един жълтък. 1-2 часа със сместа на главата и косата ви ще заблести от радост.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *