Проф. Чирков: 5 пъти в седмицата си правете чай против възпаления в организма! (ето точните билки)

Самият проф. Чирков признава, че той и цялото му семейство редовно пият чай против възпаления в организма, който е най-доброто лекарство за здраве!

Големият проф. Чирков неведнъж е давал полезни и дори животоспасяващи съвети за това как да поддържаме здраво сърцето си и как да се предпазим от редица заболявания.

Самият той не отрича, а напротив – напълно подкрепя природните ни лекарства и силата на много от народните рецепти и билки. Нещо повече -проф. Чирков, както и цялото му семейство от години пият чай против възпаления в организма.

възпаления в организма

Доказано полезен чай против възпаления в организма по съвет на проф. Чирков

В началото си го поръчвали от Германия, но специалистът е категоричен, че всеки е способен да го приготви и сам у дома, с наличието на съответните билки.

Особено полезен и ценен за него е лимфатичният очистващ чай, който пречиства едновременно лимфната течност и кръвта – жизненоважни за целия ни организъм. Приемът на този чай възпрепятства появата на множество възпаления в организма, водещи до различни и сериозни болести.

Демир бозан билки за бъбреци

Чаят се прави от половинка от Червен корен (или американски чай), цвят от билката Червена детелина, половинка от билката Ехинацея, парченца Лимонена кора и четвъртинка от корен от джинджифил. За да стане ясно на всички това съотношение на части, количеството на билките трябва да е приблизително 60 грама.

Всички те се смесват и се поливат с 1 литър задължително вряща вода като се оставят в нея да престоят за двадесет минути. След това течността трябва да се прецеди и да се пие от нея два пъти дневно по половин чаша. Най-добре е, когато се консумира преди хранене.

Има обаче и друг чай, който се препоръчва от проф. Чирков против възпаление предимно на черния дроб и далака, както и при нервност, психическа умора и задържане на течности в тялото.

Този чай се прави от билката върбинка като ни трябват две лъжици нарязани стръкове от върбинка, които поставяме в 0,5 литра вода. Варим не повече от 5 минути, а като изстине, прецеждаме и пием преди хранене по 100 грама. Добре е този чай да се приема 4 пъти дневно.

Двата чая против възпаление в организма се пият поне 5 дни в седмицата, за да дадат възможно най-бързи и ефективни резултати. Почивка се прави след като са минали поне 2 месеца. Спира се приема им за 4 седмици, след което курсът се повтаря.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

10 коментара по “Проф. Чирков: 5 пъти в седмицата си правете чай против възпаления в организма! (ето точните билки)

 1. Здравейте! Билките се набавят от специализирани магазини или специализирани БИЛКОВИ аптеки в страната. А първият чай се пие всеки ден, както си го пише, в течение на два месеца. После 1 месец почивка и отново. Успех!

 2. Здравейте! Билките се набавят от специализирани магазини или специализирани БИЛКОВИ аптеки в страната. А първият чай се пие всеки ден, както си го пише, в течение на два месеца. После 1 месец почивка и отново. Успех!

  • Пробвайте в магазините за здравословни храни като Whole Foods, Fresh или Natures. Онлайн също може да се поръча, направете справка в интернет. Успех!

 3. Здравейте,

  Аз имам същия проблем и не мога да открия червен корен дори и в специализирани билкови аптеки и био магазини. Бихте ли дали по-конкретни насоки или адреси, линкове към обекти в София, откъдето може да се закупи тази билка.
  Високо ще оценя Вашето съдействие и насоки.

  Предварително благодаря!

 4. Здравейте, за рецепта №1,за какъв точно корен от джинджифил става въпрос- цял, рязан, млян, или пресен от зеленчуковия магазин?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *