Свеж дъх с лесни практики

Лошият дъх е проблем, който тормози много хора. Но малко от тях си признават открито за проблема и често не търсят помощ от притеснение. Ментата и цитрусите не са лош способ за справяне с лошия дъх, но има и много ефективни натурални методи, одобрени от стоматолозите. Именно За тях ще стане въпрос в следващите редове.

Вода – бактериите, които остават в устата след приема на храна, особено захар и млеч­ни изделия, отделят серни съединения и резултатът е лош дъх. Но един от заклети­те врагове на бактериите е кис­лородът, който се съдържа в нашата слюнка. И когато пиете вода, отде­лянето на слюнка се усилва и това спомага за премахване на лошия дъх.

Важно – някои лекарства, като антидепресантите, понижаващи кръвното налягане, и антихистаминовите препарати могат да предиз­викат сухота в устата. Затова, ако ги приемате, е добре да пиете по два литра вода на ден.

Зеленчуци от рода на целината и краставицата усилват работата на слюнчестата жлеза, а слюнката неутрализира бактериите, пре­дизвикващи лош дъх. Доказано е, че ако подържите парченце краставица между езика и небцето около 90 се­кунди, то дъхът ви значително ще се промени. А хрупкавите зеленчуци ще помогнат да се избавите от плаката върху зъбите и венците, които също изобилстват от бактерии.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Важно – подобни неутрализира­щи свойства има и магданозът.

Зелен чай – изследванията показват, че полифенолите в зеления чай също, макар и не толкова дълготрайно, неутрализи­рат лошия серен дъх. Но такъв ефект има при натуралния от изсушени листа, без да се добавя захар и мляко.

Важно – зеленият чай с мента пре­красно премахва аромата на чесън.

Масло от чаено дърво – това масло притежава антибактериални свойства. Нанесете няколко капки върху зъб­ната четка и почистете задната част на езика и венците, остатъка изплакнете.

Важно – експертите не препоръчват използването на мас­лото по време на бре­менност и кърмене.

Козметика за миене – препарати и води за изплакване на зъбите, които съдържат масла, цинк и антисептични вещества, не само освежават дъха, но и имат лечебен ефект. Те спомагат 3а отстраняването на зъб­ните плаки и възпаленията в устна­та кухина, които също са причина 3а лош дъх.

Важно – след внимателно из­плакване на устата със специални антибактериални разтвори добре почистете зъбите и езика си с четка, а после и с конец. Това ще ви спаси от лошия дъх рано сутрин.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *