Съвети при ниски нива на тромбоцитите

Това, че имаме понижени тромбоцити, означава, че кръвта ви се съсирва опасно бавно

Ако нивата на тромбоцитите при последните ви кръвни изследвания са под нормалните граници, това е сигурен сигнал, че кръвта ви се съсирва изключително бавно.

Вижте и ТАЗИ ПОЛЕЗНА СТАТИЯ: Всичко за тромбоцитите в Лекар.БГ.

Заради ниските нива на тромбоцитите, раните ви ще зарастват много бавно, не е изключено да получите вътрешни или външни кръвоизливи или сериозна загуба при нараняване.

Следните съвети ще ви помогнат да повишите нивата на тромбоцитите и то без да се налага да приемате поредната доза химия, а само с помощта на природни средства.

Първото нещо, което трябва да направите, ако нивата на тромбоцитите ви са под нормата е да изключите от менюто си чесъна и лука.
Алицинът, който се съдържа в тях има свойството да предотвратява образуването на тромби, което както сами разбирате при вас не е желателно.

Това означава, че кръвта ви се съсирва опасно бавно

Това означава, че кръвта ви се съсирва опасно бавно

Поради същата причина трябва да избягвате и приема на Аспирин. Всички знаем, че ацетилсалициловата киселина притежава мощно кръворазреждащо свойство.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Сега преминаваме към продуктите, чиято консумация трябва да увеличите, за да повишите нивата на тромбоцитите.

Един от тези продукти са жълтъците, но запомнете, че задължително трябва да ги консумирате в сурово състояние, за да получите желания ефект. Приемайте всеки ден по един суров жълтък, към който сте добавили лъжичка накиснати стафиди или мед.

Увеличете консумацията на сурови ядки и ги превърнете в неизменна част от ежедневното ви меню. Най-подходящи за целта са орехите, тъй като дават най-бърз резултат. Задължително условие обаче е ядките да се накиснат за няколко часа в студена вода.

Това важи за всички сурови ядки, които сте избрали да консумирате.

Разбира се няма да пропуснем и червеното цвекло, което не само ще повиши нивата на тромбоцитите, а и на хемоглобина. Приемайте го сурово под формата на прясно изцеден сок или салата.

Елдата също е много добро средство за повишаване нивата на тромбоцитите. Вечер накисвайте по една чаена чаша сурова елда в 2ч .ч. гореща вода и на сутринта я изяждайте. Няма да е грешка, ако я съчетаете с лъжичка мед и малко кисело мляко.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *